Ξενοδόχος έκοψε τα φτερά παπαγάλων για να φωτογραφίζονται με τουρίστες!




Πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στη Χαλκιδική, ο οποίος χρησιμοποιούσε παπαγάλους Macaw ως «κράχτες», όπως γνωστοποίησε η φιλοζωική οργάνωση Animal Rescue and Defence Squad

Ένας δημότης κατήγγειλε στην αστυνομία πως ο ιδιοκτήτης εκμεταλλεύεται τα άγρια ζώα και ζητά οκτώ ευρώ σε όποιον φωτογραφίζεται με τους μακάο.

Στήθηκε επιχείρηση στην οποία συμμετείχε η ΕΛΑΣ, το δασαρχείο, ο δήμος αλλά και εθελοντές. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αρνήθηκε τα πάντα ενώ με εντολή εισαγγελέα αφαιρέθηκαν οι παπαγάλοι μακάο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας είχε κόψει τα φτερά των δύο παπαγάλων για να μην πετάνε και να μένουν σταθερά στο ίδιο σημείο, για να βγάζουν οι τουρίστες φωτογραφίες με οκτώ ευρώ.



Η ανάρτηση της Animal Rescue and Defence Squad 

Εχθές συμμετείχαμε ενεργά σε μία εξαιρετικά καλοστημένη επιχείρηση η οποία είχε και την καλύτερη έκβαση μαζί με την Ελληνική Αστυνομία Τμήμα Κασσανδρειας, το Δασαρχείο Χαλκιδικής, το Δήμο Κασσάνδρας.

Με την άψογη συνεργασία όλων μας με εντολή εισαγγελέα αφαιρέθηκαν δύο παπαγάλοι Macaw , τους οποίους χρησιμοποιούσανε για κερδοσκοπικό σκοπό στην παραλία Πευκοχωρίου.

Κατατέθηκε μήνυση για Όρους ευζωίας και παθητική κακοποίηση και με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής τα ζώα αφαιρέθηκαν και φυσικά βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του 4830/2021 ύψους 20.000 €

Ας ελπίσουμε να βοηθήσουμε έτσι να υπάρξει μείωση του φαινομένου της χρήσης των ζώων για κερδοσκοπία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.