Παραλιακός ποδηλατόδρομος: Κάντο όπως ο Παπανικολάου




Εντυπωσιασμένοι έμειναν, υπουργοί, δήμαρχοι και βουλευτές (o πρωθυπουργός μόλις είχε αποχωρήσει) όταν στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Cine Άλιμος, για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα, Αστικός Περίπατος», όταν προβλήθηκε ένα βίντεο από τον πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο της Γλυφάδας.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του ανέφερε:

“Η καλύτερη απόδειξη ότι όταν δημιουργούμε ποιοτικά έργα υποδομής αυτά αγκαλιάζονται από τους πολίτες είναι αυτό το οποίο ήδη συμβαίνει στην Γλυφάδα, όπου ήδη έχει δρομολογηθεί το πρώτο τμήμα αυτού του ποδηλατόδρομου, μήκους 3,5 χιλιομέτρων αν δεν κάνω λάθος, και νομίζω ότι η συνολική αποδοχή, όχι μόνο από την τοπική κοινωνία αλλά και από όλους τους επισκέπτες της Γλυφάδας, είναι εξαιρετικά θετική.

Φανταστείτε, λοιπόν, αυτό το έργο σε πολύ μεγαλύτερη έκταση, σε πρώτη φάση στα 12 χιλιόμετρα, πόσο μεγάλη σημασία θα έχει για την ποιότητα της ζωής συνολικά όλων των παράκτιων Δήμων.



Και βέβαια, να ενθαρρύνω, με την ευκαιρία αυτή, τους Δημάρχους να είναι πιο τολμηροί στα δικά τους σχέδια αστικής βιώσιμης κινητικότητας.”

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Γλυφάδας, ολοκληρώνεται, με εντυπωσιακά αποτελέσματα και όπως αναφέρει ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, σύντομα θα γίνει η “πρωτεύουσα” του ποδηλάτου. Το έργο έχει αναλάβει η εταιρεία ZitaKat, στην οποία ανατέθηκε ο ποδηλατόδρομος που θα ενώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

“Στη Γλυφάδα μας κάνουμε ορθοπεταλιά για να γίνουμε σύντομα η «πρωτεύουσα» του ποδηλάτου!”, τονίζει ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου. Και εξηγεί: “Ήδη έχουμε ολοκληρώσει και είναι στη διάθεση κάθε ποδηλάτη μία σύγχρονη, ασφαλής και πανέμορφη διαδρομή, δίπλα στην παραλία μας. Το έργο έγινε στο πλαίσιο της ανάπλασης όλου του παραλιακού μας μετώπου, με τρόπο ήπιο και βιώσιμο.

Ο ποδηλατόδρομος αυτός έχει μήκος 3,5 χιλιόμετρα και με τις διακλαδώσεις στους βραχίονες προς τη θάλασσα και στις μαρίνες θα ξεπεράσει τα 5,5 χιλιόμετρα. Θα συνδεθεί δε και με την πόλη, πάνω από την παραλιακή και την Βουλιαγμένης. Σύντομα θα παρουσιάσουμε το ολοκληρωμένο σχέδιο, πάνω στο οποίο δουλεύουμε ακατάπαυστα.

Η βιώσιμη αστική κινητικότητα είναι σταθερά στο επίκεντρο των προσπαθειών μας για μια πόλη σύγχρονη, λειτουργική και φιλική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα”!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.