‘’Το κορίτσι του Μαξίμ” στο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης




Την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 21:00 στο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης (Κορίνθου & Μιλήτου) θα ανέβει από το Β’ Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Βριλησσίων το έργο ‘’Το κορίτσι του Μαξίμ” βασισμένο στην θρυλική κωμωδία του κορυφαίου Γάλλου συγγραφέα Ζωρζ Φεντώ ‘’Η κυρία του Μαξίμ”.

Την απόδοση-διασκευή και σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει η γνωστή και ταλαντούχα ηθοποιός Έφη Πίκουλα.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί:

Νατάσα Χαϊδά, Γιάννης Μακρής, Μαρία Βασιλοπούλου, Βασίλης Καραογλάνης, Λιλή Πιτσικουλάκη, Λήδα Χατζοπούλου, Σέργιος Σπυράτος, Λίλιαν Τσιπά, Δέσποινα Μάνθου, Εριάννα Καράντζαλου, Αποστόλης Παπανικολάου, Ασπασία Δημέα, Αναστασία Σταφιονίδη, Χρύσα Οικονόμου, Μαρία Νύκταρη και στο τραγούδι o Σέργιος Σπυράτος.



Μουσική επιμέλεια και Χορογραφίες: Μαρία Βασιλοπούλου

Κοστούμια: Σοφία Συρογιάννη

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαθεοδώρου

Συντονίστρια παράστασης: Νατάσα Χαϊδά

Σκηνικά: Μαργαρίτα Πέτροβα

Η εμβληματική κωμωδία του Φεντώ γράφτηκε το 1899 βασισμένη στην ιδιοφυία του συγγραφέα όπου κυριαρχεί το στοιχείο της συζυγικής απιστίας, σκιαγραφόντας παράλληλα ένα εκρηκτικό πορτραίτο της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Προσαρμοσμένο στην Ελλάδα της δεκαέτιας του ’60 από την Έφη Πίκουλα, αναφέρεται στις περιπέτειες ενός ευηπόληπτου γιατρού του Λουκιανού Δημητριάδη που παρασύρεται από τον φίλο και συνάδελφό του Μιχάλη Δημόπουλο σε ένα ξέφρενο γλέντι στο περίφημο καμπαρέ των Αθηνών “Μαξίμ”.

Όλα στην ζωή του έρχονται άνω-κάτω όταν ανακαλύπτει ότι στο σπίτι του κοιμάται μια νεαρή χορεύτρια από το καμπαρέ και θα πρέπει να δικαιολογήσει την παρουσία της στον θείο του Στρατηγό Δεκαβάλα, στην θρησκόληπτη σύζυγό του Αμαλία, και στην υψηλή κοινωνία όπου και ανήκει.

Μια ευχάριστη και δυνατή κωμωδία γεμάτη ανατροπές και παρεξηγήσεις μέχρι το τελευταίο λεπτό καθώς και κωμικές εναλλαγές ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.