Koνδύλης: Τους έπεσε βαρύ στο ΤΕΕ που έχουμε βάλει φρένο στις αυθαιρεσίες των “μπόνους” του ΝΟΚ




Άναψε «φωτιές» η ομιλία του προέδρου του ΤΕΕ, στο realestateconference, που διοργάνωσαν το Capital.gr και η ελληνική έκδοση του Forbes με τίτλο «Real Estate και Ελληνική Οικονομία, νέοι δρόμοι προοπτικές και ευκαιρίες».

Ο Γιώργος Στασινός αναφερόμενος στις εντός σχεδίου κατασκευές με τις διατάξεις του ΝΟΚ και σε όρους δόμησης για την εκτός σχεδίου δόμηση επισήμανε ότι: «στην ίδια Πολεοδομία μπορεί κάποιος να βγάζει άδεια και άλλος όχι». Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα είπε ότι «πρέπει να φύγουν οι Πολεοδομίες από τους Δήμους και να ενταχθούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος»

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στα απαράδεκτα ψηλά κτίρια, με αφορμή την τοποθέτηση Στασινού, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

“Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ζητάει να φύγουν οι Πολεοδομίες από τους Δήμους και να πάνε στο κεντρικό Κράτος.
Φαίνεται, τους έπεσε βαρύ ότι πολλοί Δήμοι κάνουν αγώνα για τη σωστή πολεοδόμηση των περιοχών τους και έχουν βάλει φρένο στις αυθαιρεσίες των “μπόνους” του ΝΟΚ.
Από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ ξεφεύγει όμως μια μικρή… λεπτομέρεια: το Σύνταγμα!
Με το άρθρο 101 του Συντάγματος, καθιερώνεται η “Διοικητική Αποκέντρωση”. Σύμφωνα με αυτή, αρμοδιότητες που έχουν δοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορούν να “επιστρέψουν” στο Κράτος.
Με άλλα λόγια, δεν επιτρέπεται η “Συγκέντρωση” που ζητάει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ. Κάτι τέτοιο είναι παράνομο και αντισυνταγματικό.
Πως να πάει ο τόπος μας μπροστά, όταν επιστημονικοί φορείς καταθέτουν δημόσια προτάσεις, που παραβιάζουν το Σύνταγμα, αλλά και αφορούν έναν άλλο θεσμό (Τοπική Αυτοδιοίκηση), με τον οποίον δεν έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση ή συζήτηση;”



Δείτε περισσότερα στο: ecopress.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.