Δήμος Αλίμου: Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Προώθηση της Απασχόλησης




Με επιτυχία και σημαντική προσέλευση πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αλίμου την Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015, το Συνέδριο της Πράξης «Ελληνική Γαστρονομία» με τίτλο: Αποτελέσματα της Πράξης: Ελληνική Γαστρονομία – MIS 464674 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου, Λεωφ. Ιωνίας 96.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Αναπτυξιακή Ελληνικής Γαστρονομίας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Κατάρτιση Ανέργων για την Ενίσχυση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας στον Κλάδο της Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής, Οινολογίας και Εστιατοριακής τέχνη», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013”, με Συντονιστή Εταίρο την εταιρεία Σ.Μ.Ρ Συμβουλευτική ΕΠΕ, και εταίρους το Δήμο Αλίμου, το Γραφείο Ψαριανού – Ελληνική Λογιστική Εταιρεία Α.Ε. και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης CONSUL Α.Ε..

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου: Ελληνική Γαστρονομία – MIS 464674 στην περιοχή του Δήμο Αλίμου και σε όμορους δήμους της Αττικής.

Τα αποτελέσματα ολοκλήρωσης της Πράξης ανέλυσαν εμπειρογνώμονες σύμβουλοι εκ μέρους του Δήμου Αλίμου, ενώ συζητήθηκαν οι ενέργειες και δράσεις που πραγματοποίησαν οι εταίροι της Αναπτυξιακής Σύμπραξης προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της Πράξης: «Ελληνική Γαστρονομία».

Τέλος, στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η παράδοση των επιχειρηματικών σχεδίων στους ωφελούμενους, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να ιδρύσουν μελλοντικά μια ατομική ή κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, από την ομάδα έργου του Συντονιστή εταίρου την εταιρεία: Σ.Μ.Ρ. Συμβουλευτική ΕΠΕ, η οποία και ανέλαβε την εκπόνησή τους.

Mε τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Προώθηση της Απασχόλησης στο Δήμο Αλίμου»

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική προσέλευση πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αλίμου την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015, το 3ο Forum Εργασίας της Πράξης «Ελληνική Γαστρονομία – MIS 464674» στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου, Λεωφ. Ιωνίας 96.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Αναπτυξιακή Ελληνικής Γαστρονομίας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Κατάρτιση Ανέργων για την Ενίσχυση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας στον Κλάδο της Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής, Οινολογίας και Εστιατοριακής τέχνη», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού”, με Συντονιστή Εταίρο την εταιρεία Σ.Μ.Ρ Συμβουλευτική ΕΠΕ, και εταίρους του Δήμου Αλίμου, το Γραφείο Ψαριανού – Ελληνική Λογιστική Εταιρεία Α.Ε. και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης CONSUL Α.Ε..

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η Δικτύωση των Ωφελούμενων με Επιχειρήσεις της περιοχής παρέμβασης καθώς και η ενημέρωσή τους για ίδρυση νέων επιχειρήσεων με χρηματοδοτήσεις μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ (www.espa.gr ) που σύντομα αναμένεται να προκηρυχθούν από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και αφορούσαν τις εξής κατηγορίες: α) Νεοφυής Επιχειρηματικότητα και β) Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια του 3ου Forum Εργασίας πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις  για τις ανωτέρω κατηγορίες προγραμμάτων από τον κο Κων/νο Πιέττα (Τεχν. Σύμβουλο Έργων) σχετικά με την Νεοφυή Επιχειρηματικότητα και την κα Ίρις Ψαριανού (Οικονομολόγο-Λογίστρια) σχετικά με τα θέματα Αυτοαπασχόλησης.

Με τη λήξη των παρουσιάσεων ακολούθησαν «στρογγυλά τραπέζια», με τη συμμετοχή επιχειρηματικών φορέων της περιοχής καθώς και εξειδικευμένων επιστημόνων στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, οι οποίοι ανέλαβαν τη διεξαγωγή συνεντεύξεων με τους ωφελούμενους και τη συλλογή βιογραφικών τους με στόχο την προώθησή τους σε θέσεις εργασίας.

Mε τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.