Ανταποδοτική Ανακύκλωση στη Νέα Σμύρνη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν στην Κεντρική Πλατεία Ν. Σμύρνης τα εγκαίνια του 1ου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που τοποθέτησε η Δημοτική Αρχή στην πόλη.

Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση αποτελεί ένα νέο πρόγραμμα για το Δήμο μας και με τη δημιουργία ενός κατάλληλου δικτύου από παρόμοια κέντρα θα ανοιχτούν νέοι ορίζοντες ανακύκλωσης για την πόλη και τους πολίτες της Νέας Σμύρνης.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, όπως ήδη έχουμε επισημάνει δεν είναι πλέον μόνο Κάδοι, Απορριμματοφόρα και Οδοκαθαρισμός, αλλά επεκτείνει την δραστηριότητά της και σε άλλους Τομείς.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά μαθητές και δάσκαλοι από τα Δημοτικά Σχολεία 4 ο , 6 ο , και 12ο καθώς και ενδιαφερόμενοι πολίτες, οι οποίοι θέλησαν να εκπαιδευτούν στη χρήση του Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Γνωρίζουμε ότι το περιβάλλον και ο πλανήτης απειλείται από πολλούς κινδύνους και στο χέρι του καθενός από εμάς είναι να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε το περιβάλλον και την πόλη που ζούμε.

Σημασία έχει η κάθε προσπάθεια που γίνεται γι΄ αυτό το σκοπό είτε αυτή είναι μικρή είτε μεγάλη. Το σύστημα θα υλοποιηθεί με την τοποθέτηση, σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης, όπως σε σχολεία, έξω από supermarkets κλπ και άλλων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, τα οποία θα αποτελούνται από αυτόματα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, για την ανακύκλωση των πλαστικών, μεταλλικών, και γυάλινων συσκευασιών, καθώς και από ειδικό εξοπλισμό για την ανακύκλωση άλλων υλικών συσκευασίας.

Στηρίζουμε την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, μέσα από τη χρήση των κέντρων-οικίσκων, όπου με την αξιοποίηση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, πραγματοποιούνται αυτόματα οι εργασίες συλλογής επεξεργασίας, συμπίεσης και αποθήκευσης των συσκευασιών, ενώ παράλληλα παρέχεται στους δημότες ανταποδοτικό κίνητρο για κάθε επιστρεφόμενη συσκευασία.

Ο Δήμος υπολογίζει πολύ στην συμμετοχή των πολιτών στην όλη διαδικασία και από την πλευρά του θα παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη και συμβουλή στην προσπάθεια των. Από την εφαρμογή του προγράμματος το κέρδος για το Δήμο θα είναι να μαζεύει και να θάβει στη χωματερή λιγότερα απορρίμματα , με αποτέλεσμα την σημαντική μείωση του κόστους ταφής, ενώ το όφελος για τους δημότες είναι ανταποδοτικό, είτε για αγορές από super markets, είτε για χορηγία προς τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου.

Στα εγκαίνια παρενέβησαν με ομιλίες τους ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Τζουλάκης Σταύρος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιατζίδης Παναγιώτης , ο Πρόεδρος του Συστήματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης κ. Ραβάνης Παύλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος κ. Κούπας Ευστάθιος, ο σύμβουλος σε θέματα καθαριότητας κ. Δημόπουλος Γεώργιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Τσαμασίρου Ρουμπίνη, Αθανασίου Αθανάσιος, Καστόρης Θεόδωρος. Επίσης παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Καλογρίδης Παντελής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου κ. Παπουτσής Μιλτιάδης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αποκομιδής – Ανακύκλωσης κ. Ανανιάδης Βασίλειος, οι Δ/ντές του 4 ου , 6 ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων κ.κ. Πίχλιαβας Γ., Ζαρουλέα Ν., Γραμματικού Κ. αντίστοιχα. 2

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στη χρήση του κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ανακυκλώνοντας διάφορες συσκευασίες από γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό ενώ παράλληλα κέρδισαν με κλήρωση χρήσιμα δώρα. Η εκδήλωση των εγκαινίων έληξε με την υπόσχεση εκ μέρους του Αντιδημάρχου κ. Γιατζίδη Παναγιώτη, ότι το πρόγραμμα θα συνεχισθεί και θα επεκταθεί εντός του τρέχοντος έτους με την τοποθέτηση και νέων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε περιφερειακά σημεία της πόλης.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Ανταποδοτική Ανακύκλωση στη Νέα Σμύρνη

  • 12/11/2018 at 11:57 πμ
    Permalink

    Που μπορώ στο δήμο ν.σμυρνης να πάω καπάκια για ανακύκλωση που γίνεται για αναπηρικά αμαξίδια

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.