Σκορδάτα μανιτάρια με σαλάτα άγριου ρυζιού




 

Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)


«Τα μανιτάρια, μαγειρεμένα με οποιαδήποτε συνταγή, είναι το αγαπημένο φαγητό της οικογένειας»

Έλενα Παπαβασιλείου, ΘεσσαλονίκηΥΛΙΚΑ
– 6 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
– 3 κουτ. της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
– 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Για τη σαλάτα
– 100-150 γραμ. άγριο ρύζι
– ½ φλιτζάνι σταφίδες
– ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
– ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο
– ½ φλιτζάνι καρύδια σπασμένα
– 2 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
– 1 πορτοκάλι
– αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Αμέσως μετά το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε σε παγωμένο νερό. Το ξαναστραγγίζουμε και το βάζουμε σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το κρεμμύδι, τα καρύδια, τη ζάχαρη και το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να μεταβληθεί σ’ ένα ομοιογενές μείγμα.

2. Κόβουμε το κάθε μανιτάρι πορτομπέλο σε τέσσερις φέτες (την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με οποιοδήποτε άλλο τύπο μανιταριού). Ανακατεύουμε το λάδι με το σκόρδο σ’ ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να βεβαιωθούμε ότι τα μανιτάρια έχουν πάρει «όλα τα υγρά» και τις γεύσεις.

3. Ζεσταίνουμε αν έχουμε μπάρμπεκιου τη σχάρα αλλιώς το γκριλ του φούρνου στους 200° C και ψήνουμε τα μανιτάρια μας για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν τρυφερά. Στο τέλος, μοιράζουμε τη σαλάτα μας και τα μανιτάρια στα πιάτα και αν θέλουμε προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν χρειάζεται και επιπλέον αλάτι.

Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Μερίδες: 3-4

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.