Το ΙΚΑ χάρισε 300.000 για ενοίκιο στη Γλυφάδα




 

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΙΚΟΥ(http://www.adesmeytos.gr)

Ενοίκια άνω των 300.000 ευρώ “χρυσοπληρώνει” το ΙΚΑ για το κτίριο της Γλυφάδας, παρότι έχει βρει νέο κτίριο με φθηνότερο μίσθωμα εδώ και ένα χρόνο!
Το ΙΚΑ Γλυφάδας ενώ θα μπορούσε να μετακομίσει στο νέο κτίριο από τον Απρίλιο του 2012 με ενοίκιο 13.810 ευρώ το μήνα, εν τούτοις, εξακολουθεί να “μένει” στο παλιό κτίριο πληρώνοντας κάθε μήνα 46.150 ευρώ για ένα συμβόλαιο που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2012 αλλά πήρε παράταση! Η διαφορά αυτή των 33.000 ευρώ το μήνα είναι ‘χάρισμα’ και μέχρι να μετακομίσουν οι υπηρεσίες θα έχει φτάσει τις 300.000 ευρώ!
Την ώρα που το Ιδρυμα μαζεύει “ευρώ το ευρώ” για να πληρώσει τις μειωμένες από τα χαράτσια συντάξεις, η διοίκησή του έφτασε στο σημείο να “χαρίζει” ενοίκια άνω των 300.000 ευρώ, επειδή η “υπηρεσιακή γραφειοκρατία” έχει αφήσει σε εκκρεμότητα για 7 μήνες την απόφαση μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μετεγκατάσταση του ΙΚΑ Γλυφάδας!
Η απόφαση του διαγωνισμού έμεινε αδρανής για μήνες, επειδή δεν λειτουργούσε η Επιτροπή Στέγασης του ΙΚΑ που θα εξέταζε μια ένσταση που υπέβαλλε ένας από τους μειοδότες.
Ο λόγος που δεν λειτουργούσε η Επιτροπή ήταν γιατί… “έψαχναν” να βουν ποιος υπηρεσιακός θα τοποθετηθεί πρόεδρος αυτής της Επιτροπής!!!
Μέχρι να βρουν τον πρόεδρο οι μήνες πέρασαν. Και από τον Δεκέμβριο του 2011 που υποβλήθηκε η ένσταση, έφτασε να εξεταστεί και να απορριφθεί, πότε λέτε; Τον Αύγουστο του 2012!
Αν δει κανείς το ιστορικό της υπόθεσης θα καταλάβει ότι ο γιαλός δεν είναι στραβός, αλλά εμείς “στραβά αρμενίζουμε”. Ιδού τι αποκαλύπτεται από τα ντοκουμέντα που έχει στα χέρια του ο “ΑΤ”:

* Τον Μάιο του 2011 το ΙΚΑ προκηρύσσει μειοδοτικό διαγωνισμό για νέο κτίριο στη Γλυφάδα.
* Τον Ιούλιο του 2011 κατατίθενται οι προσφορές.
* Το Νοέμβριο του 2011 ανοίγουν οι προσφορές και βγαίνει μειοδότης, που κατεβάζει το ενοίκιο από τα 46.150 ευρώ στα 13.810 ευρώ το μήνα.
* Τον Δεκέμβριο του 2011 ένας άλλος μειοδότης υποβάλει ένσταση.
* Η ένταση εξετάστηκε… τον Αύγουστο του 2012 και απορρίφθηκε.
* Το παλιό συμβόλαιο (των 46.150 ευρώ) έληξε τον Μάρτιο του 2012, αλλά παρατάθηκε ακριβώς επειδή πέρασαν τόσοι μήνες χωρίς οι υπηρεσίες να εξετάσουν μια ένσταση για να κλείσουν και τυπικά το διαγωνισμό!
Τα πράγματα λοιπόν δεν ακολούθησαν την “κοινή λογική”. Και το ΙΚΑ παρότι έχει στα χέρια του έναν τελειωμένο διαγωνισμό, εξακολουθεί να πληρώνει αλμυρό ενοίκιο και μάλιστα άγνωστο για πόσους μήνες ακόμη μέχρι να μετακομίσουν τα γραφεία της Γλυφάδας!

Το θέμα συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΙΚΑ. Αποφασίστηκε η επικύρωση του διαγωνισμού, αλλά η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης. Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στο Δ/Σ του ΙΚΑ, Δημήτρης Μπαζίγος, εξεμάνη βλέποντας πόσος χρόνος και πόσο χρήμα σπαταλήθηκε από το ΙΚΑ για μια υπόθεση που θα μπορούσε να είχε κλείσει από τον Μάρτιο του 2012 ώστε το ΙΚΑ να μη χρειάζεται να πληρώνει το ενοίκιο των 46.150 ευρώ/μήνα από τη στιγμή που είχε τη δυνατότητα να δίνει 13.810 ευρώ.
“Δεν μπορεί την ώρα που κόβονται συντάξεις και φάρμακα από τους ασφαλισμένους μας, να χαρίζουμε 300.000 ευρώ για ενοίκια που θα μπορούσαμε να είχαμε γλιτώσει”, είπε το στέλεχος της ΔΑΚΕ.
Μάλιστα την ώρα που τα έλεγε αυτά, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) πρότειναν στο Διοικητή να αφήσει καμιά εβδομάδα ακόμη την υπόθεση ανοιχτή για να πάνε να δούνε το νέο κτίριο που ήδη έχει εγκριθεί από μηχανικούς και ειδικούς!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.