Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση Δήμου Καισαριανής 2019 – «Ταξίδια χωρίς σύνορα»




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται και φέτος το Καλοκαιρινό Camp του Δήμου Καισαριανής για τους μικρούς μας φίλους. Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος και έχουμε μπει στη δεύτερη περίοδο συνεχίζοντας με την ίδια υπευθυνότητα και αγάπη απέναντι στα παιδιά της πόλη μας.

 Φέτος το camp έχει τίτλο «Ταξίδια χωρίς σύνορα» με τα παιδιά να ανακαλύπτουν όλον τον κόσμο.

Από το πρωί τα παιδιά φθάνοντας στο Δημοτικό Στάδιο «Μ. Κρητικόπουλος», στις εγκαταστάσεις του οποίου πραγματοποιείται το Camp για πέμπτη χρονιά, ξεκινούν ένα παιδαγωγικό πρόγραμμα πλούσιο σε δραστηριότητες που σκοπό έχουν να καλλιεργήσουν το παιδί σωματικά, πνευματικά αλλά και αισθητικά. Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο με βάση την ηλικία των παιδιών και την ανάπτυξή τους. Σε κάθε τμήμα υπάρχει παιδαγωγός και βοηθός παιδαγωγού, καθώς επίσης και ομαδάρχης από τους σχολικούς βοηθούς. Επίσης, στο χώρο λειτουργεί ιατρείο με νοσηλευτή.

Καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τα παιδιά αθλούνται με ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ αλλά και χορό. Μαθαίνουν τις αρχές μιας σωστής διατροφής και την αξία που έχει στην ανάπτυξη του ανθρώπου και συνολικά στη ζωή του.  Καλλιεργούνται αισθητικά με τη χορωδία, τη δραστηριότητα των κατασκευών, τη μουσική αγωγή και το θέατρο. Μαθαίνουν να αγαπούν την γνώση και το βιβλίο με τη δραστηριότητα της φιλαναγνωσίας. Έρχονται σε επαφή με την ηχοληψία και το ραδιόφωνο φτιάχνοντας την δική τους ραδιοφωνική εκπομπή.

Στη λήξη της πρώτης περιόδου έγινε παρουσίαση των τμημάτων χορού, των τμημάτων κατασκευών και μουσικό ταξίδι στις 5 ηπείρους.

Όπως είχαμε υποσχεθεί, θα βρείτε διαθέσιμο online ηχητικό υλικό
από τα πολιτιστικά τμήματα του φετινού camp. (Μουσικές, Αφηγήσεις, Παραμύθια, Τραγούδια, Χορωδία κτλ) με δυνατότητα να κατεβάσετε το single track που σας ενδιαφέρει σε mp3, στο  www.hearthis.at/dksummercamp

Επίσης, στις φετινές δημιουργικές μας δράσεις για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Δ, Ε, ΣΤ δημοτικού εντάσσεται και η παραγωγή Ραδιοφωνικών Εκπομπών τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά Live Radio Stream κάθε μέρα στη ζώνη 14:00-15:30, στο www.mixlr.com/dksummercamp

Επίσης, στο www.mixcloud.com/dksummercamp (Episodes/Podcasts) μπορείτε να ακούστε όλα τα Ηχογραφημένα Επεισόδια Ραδιοφώνου σε Επανάληψη.

Τέλος, με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους γονείς που ενδιαφέρονται να μοιραστούν κάποιον προβληματισμό ή δυσκολία, δική τους ή των παιδιών τους, ότι παρέχεται δωρεάν υποστήριξη από ψυχολόγο εξειδικευμένη στην οικογενειακή ψυχοθεραπεία. Για περισσότερες πληροφορίες καλείται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καισαριανής καθημερινά 9:00-15:00.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.