2ο Γυμνάσιο Βούλας: “1823: Δύο χρόνια μετά, τι δεν γνωρίζουμε αν και θα έπρεπε;”




Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Βούλας έχει την τιμή να προσκαλέσει τους μαθητές των σχολείων μας με τους γονείς τους, καθώς και όσους ενδιαφέρονται για το θέμα, σε μια σπάνια παρουσίαση με τίτλο “1823: Δύο χρόνια μετά, τι δεν γνωρίζουμε αν και θα έπρεπε;” τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 18:30 στην πολιτιστική αίθουσα «Ιωνία» (Κ. Καραμανλή 18, πλησίον Δημαρχείου Βούλας).

Έγκριτοι ομιλητές της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών και γνώστες της ιστορικής περιόδου θα αναπτύξουν άγνωστες πτυχές της Ιστορίας μας, μετά το έτος της Επανάστασης. Μεταξύ άλλων, θα αναλυθεί η συνεισφορά και η θυσία των άδολων πατριωτών και των Ευεργετών του Έθνους (π.χ. Βαρβάκης, Ζωσιμάδες, Ριζάρηδες, Υψηλάντες, Σέκερης) για την Παλιγγενεσία… γεγονός που η πλειονότητα των νεοελλήνων δεν γνωρίζουν.

Επίσης, θα παρουσιαστεί ο συμβολισμός που εμπεριέχεται στο έργο του Βρυζάκη «Ελλάς ευγνωμονούσα» ή «Υπέρ Πατρίδος το Παν» και ο εικαστικός φόρος τιμής του στους ήρωες και ευεργέτες.

Τέλος, στο περιθώριο της Ημερίδας, θα υπάρχει στο φουαγιέ της αίθουσας έκθεση επιλεγμένων έργων του γνωστού φωτογράφου Ηλία Περγαντή, με θέμα την Ελληνική Επανάσταση.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με εκτίμηση,



το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.