Ρίγη συγκίνησης στη Γλυφάδα για τους 353.000 Έλληνες του Πόντου που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους




Εκδήλωσης τιμής και μνήμης για τα 104 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Γλυφάδας και η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία». Ακόμη μια χρονιά το Δημαρχείο της Γλυφάδας φωταγωγήθηκε με κόκκινο χρώμα, σύμβολο της προσφοράς αίματος των 353.000 Ελλήνων του Πόντου που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους.

“Με μία σεμνή, λιτή άλλα ουσιαστική τελετή, την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας είχε ο Ηλιας Υφαντιδης τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας” ανέφερε σε σχετική ανάρτηση ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας, Κυριάκος Τιλγκερίδης.

“Η αφήγηση της Άννας Καλαιτζόγλου σκόρπισε ρίγη συγκίνησης, ενώ ο Παναγιώτης Κοπαλίδης με το νταούλι του, έδωσε ρυθμό στην εκδήλωσή μας! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ειρήνη Βρεττού για την άψογη παρουσίαση της εκδήλωσής. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, τα παιδιά του συλλόγου μετείχαν στο τιμητικό άγημα της λιτανείας της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης! Ένα είναι σίγουρο: Όσο ζούμε, δεν θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για την διεθνή και ουσιαστική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.”



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.