Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Σμύρνης, για το άνοιγμα του 6ου Νηπιαγωγείου




Δείτε την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Σμύρνης:

“Μετά από αγώνες δύο μηνών, το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης άνοιξε και πάλι!

Ο ανυποχώρητος αγώνας γονιών και εκπαιδευτικών με την υποστήριξη και παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης έφερε αποτελέσματα! Η Πάρεδρος ενέκρινε και η Δημοτική Αρχή τελικά αγόρασε το μερίδιο από τους ιδιοκτήτες, τους οποίους αναγνώρισε το δικαστήριο.

Η συγκεκριμένη διαδικασία ήταν η μοναδική λύση, κάτω από τις ασφυκτικές συνθήκες που δημιούργησε ο κακός χειρισμός της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και το αστικό κράτος που υπερασπίζεται την ατομική ιδιοκτησία εις βάρος του λαϊκού συμφέροντος, ακόμα εις βάρος και νηπίων.



Για τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ που τη στηρίζει, είναι ξεκάθαρες οι ευθύνες όλων των αστικών κομμάτων και των δημοτικών παρατάξεων που υπηρετούν τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και των μεγάλων εταιριών που τις υπαγορεύουν.

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και κάθε λαϊκή οικογένεια να σκεφτεί: ποιος από αυτούς που φωτογραφίζονταν με τον κόφτη στο χέρι, τάχατες για να κόψουν το λουκέτο στο 6ο Νηπιαγωγείο, έχει γραμμή σύγκρουσης και διεκδίκησης με την κεντρική διοίκηση (υπ. Παιδείας και Εσωτερικών, εκάστοτε κυβερνήσεις, καπιταλιστικούς οργανισμούς κλπ.); Τί θα γινόταν αν δεν υπήρχαν στο ταμείο τα 500.000,00€; Πού θα κατέληγαν τα παιδιά;

Τα προβλήματα της Παιδείας (και) στην πόλη μας δεν έχουν τελειωμό. Ο αντισεισμικός έλεγχος ανύπαρκτος, η συντήρηση των κτηρίων υποτυπώδης έως ανύπαρκτη (ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα από την πτώση της μεταλλικής πόρτας στα σχολεία της ΕΣΤΙΑΣ), παιδάκια στοιβαγμένα σε κοντέινερ και ακατάλληλες αίθουσες, έλλειψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού κ.ά. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών που θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση της ήδη πενιχρής χρηματοδότησης (το ζήσαμε με τη διακοπή ρεύματος σε κάποια δημοτικά σχολεία) κ.ά.

Απαιτούμε:

  • Η κεντρική διοίκηση (υπ. Εσωτερικών ή Παιδείας) να καλύψουν τα έξοδα αγοράς του οικοπέδου όπου στεγάζεται το 6ο Νηπιαγωγείο.
  • Να περιέλθει στο κράτος το κτήριο που στεγάζονται το 7ο Λύκειο και 8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης, να τελειώσει η ομηρία από την «ΕΣΤΙΑ»
  • Να προσληφθεί εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Να αυξηθεί γενναία η χρηματοδότηση των σχολείων, να καλύπτει όλες τις ανάγκες λειτουργίας τους.
  • Οι ενεργειακές ανάγκες να καλυφθούν από το κράτος χωρίς όρους και περιορισμούς.
  • Να γίνει αντισεισμικός έλεγχος και επισκευές σε όλα τα σχολεία.
  • Άμεσος σχεδιασμός για την κάλυψη των κτηριακών και υλικοτεχνικών αναγκών για βρεφονηπιακούς σταθμούς έως Γυμνάσια και Λύκεια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι και θα είναι στο πλάι των γονιών, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των λαϊκών οικογενειών στους αγώνες τους για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους. Θα τους εκπροσωπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως πάντα, θα αποκαλύπτει και θα ενημερώνει για τη στάση των άλλων δυνάμεων που στέκονται απέναντί τους, είτε με το καρότο είτε με το μαστίγιο.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.