15ο OTS Forum στην Θεσσαλονίκη: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στη δημόσια διοίκηση




Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών του δέκατου-πέμπτου forum που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η εταιρία παραγωγής λογισμικού O.T.S με χορηγούς επικοινωνίας την Alter Ego Media και τη City Hub

Ξεκίνησε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη το 15ο τριήμερο φόρουμ που διοργανώνει η OTS, η κορυφαία εταιρεία στην παραγωγή λογισμικού, με κύριο θέμα ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην τοπική αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει υπέρ των πολιτών.

«Καταλάβαμε ότι πλέον περνάμε σε μία εποχή όπου οι χρόνοι λιγοστεύουνε, ο άνθρωπος, ο πολίτης θέλει να εξυπηρετηθεί πλέον γρηγορά, αποτελεσματικά αλλά με ασφάλεια», είπε ο Άγγελος Χαριστέας, αντιπεριφερειάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είναι αναγκαίος ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ώστε να μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε πόρους για να τους μεταφέρουμε σε άλλους τομείς, όπως η κοινωνική πολιτική». είπε ο Γιώργος Εμμανουήλ, δήμαρχος Πολυγύρου.



Πολιτικοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματίες στον χώρο της πληροφορικής δίνουν το παρών και συζητούν για την ανάδειξη σύγχρονων προσεγγίσεων με στόχο την βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας των υπηρεσιών της δημόσιασ διοίκησης.

«Αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε στο φετινό OTS φόρουμ είναι ότι όντως οι τεχνολογικές εξελίξεις μας αναγκάζουν μας πιέζουν να προχωρήσουμε μας δίνουν τη δυνατότητα είναι το πιο ακριβές», είπε ο Σπύρος Παμπουκίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ανώνυμης Εταιρίας Πληροφορικής «OTS Α.Ε.».

«Ο δήμος Αμαρουσίου είναι ο πρωτος δήμος στη χώρα που έκανε την μετάπτωση του στο Gcloud σε κυβερνητικό νέφος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τις γουεμπικες εφαρμογές τις OTS γιατί φροντίσαμε για να είμαστε έξυπνη πόλη να μειώσουμε την ψηφιακή γραφειοκρατία», δήλωσε η Μαίρη Γαλαζούλα, γ.γ. Δήμου Αμαρουσιου

Το συνέδριο πραγματοποιείται με τη χορηγία της Alter Ego Media και της City Hub.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.