Τελετή Απονομής Βραβείων του 7ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου»




Με την Τελετή Απονομής Βραβείων, που έλαβε χώρα το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023, ώρα 19:00, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Γιώργος Αντωνακάκης» (πρώην Καλυψώ) στη Καλλιθέα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival)

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «The Basement» και Διευθυντής του Φεστιβάλ Γεώργιος Τσονωνάς, αφού ευχαρίστησε την 5μελη κριτική επιτροπή του φεστιβάλ, αποτελούμενη από τους: Νίκο Γιαννόπουλο σκηνοθέτη ως Πρόεδρο, Michael Wallin ιδιοκτήτη της Νορβηγικής εταιρείας ειδικών εφέ Wallin Effects, Αποστόλη Ηλιόπουλο σκηνοθέτη, Γιώργο Κωνσταντόπουλο σκηνοθέτη και Μάνο Πολυκρέτη σεναριογράφο

απένειμε μαζί με τους δύο τελευταίους, τα παρακάτω βραβεία:

Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους (όλων των κατηγοριών) στον Δημήτρη Άντζους για την ταινία «Πορφυρή Λεμονιά».



Για την ίδια ταινία βραβεύτηκαν οι Δάφνη Λιανάκη και Χάρης Γεωργιάδης, ως καλύτεροι ηθοποιοί σε Αστυνομικές ταινίες και με υποψηφιότητες βραβείων ο Δημήτρης Άντζους ως καλύτερος σκηνοθέτης ταινίας μικρού μήκους όλων των κατηγοριών και η Έλενα Τζώρτζη ως καλύτερη ηθοποιός β’ γυναικείου ρόλου σε όλες τις κατηγορίες.

Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους (Αστυνομικής) στον Μιχάλη Μηνά για την ταινία «Πίτσα με Μύγες». Για την ίδια ταινία υποψηφιότητα βραβείου καλύτερου ηθοποιού Αστυνομικής ταινίας στον Σταύρο Ζουλάκη. Τα βραβεία παραλήφθηκαν από τον σκηνοθέτη της ταινίας.

Επίσης βραβεύτηκε η Θάλεια Μηλιώρη ως καλύτερη ηθοποιός σε όλες τις κατηγορίες για την ταινία Engagement.

Βραβείο καλύτερης πειραματικής ταινίας στον Άγγελο Αλφατζή για την ταινία «Untitled IV», ενώ με υποψηφιότητες στην ίδια κατηγορία τιμήθηκαν οι Χρήστος Αρφάνης και Μαρία Αγραπίδου για την ταινία «Νύχτα νυσταγμένη Αθήνα φωτισμένη», ο Νίκος Εφραίμ Παράβαλος για την ταινία «Sanctus Infernal» και ο Φάνης Τοψαχαλίδης ως υποψήφιος καλύτερος σκηνοθέτης Αστυνομικής ταινίας για την ταινία «Not Again».

Επίσης, μεταξύ άλλων, βραβεύτηκαν:

Καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους όλων των κατηγοριών η ταινία «Blades in the Darkness» Γερμανικής παραγωγής του σκηνοθέτη Alex Visani, «The Whirlpool» από τη Ρωσία του Denis Kryuchkov ως καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους Τρόμου, η ταινία «Colonie» από τη Γαλλία του Romain Daudet-Jahan ως καλύτερη μικρού μήκους ταινίας sci fi, το The Smile του Erik van Schaaik από την Ολλανδία ως καλύτερη μικρού μήκους ταινία animation και το La Nueva (The Newcomer) από την Ισπανία του Ivan Villamel ως καλύτερη μικρού μήκους ταινία τρόμου.

Για την επιλογή της αφίσας του φεστιβάλ διενεργήθηκε διαγωνισμός στον οποίο διακρίθηκαν 3 αφίσες εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκε η πρώτη. Οι αφίσες όλων των διακριθέντων τοποθετήθηκαν στην προθήκη του κινηματογράφου και οι ακόλουθοι δημιουργοί τιμήθηκαν στην ίδια εκδήλωση με αναμνηστικό πιστοποιητικό:

1η θέση Λύκας Αλκιβιάδης

2η θέση Καρκανοραχάκη Μαριλένα

3η θέση Κατσανάκη Βασιλική

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια τους: Δημήτρη Κάρναβο – Δήμαρχο Καλλιθέας, Γιώργο Κυριακόπουλο – Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, και τους: Λουκά Γεωργιάδη, Μαρία Τσονωνά, Μάνο Πολυκρέτη, Νίκο Γιαννόπουλο, Αποστόλη Ηλιόπουλο, Michael Wallin, Γιώργο Κωνσταντόπουλο, Γιώργο Χρ. Τσονωνά, Γιώργο Σωτηρούδη,  το προσωπικό φύλαξης του Κινηματογράφου Καλυψώ, τα μέλη του Συλλόγου, την μεταφραστική ομάδα του συλλόγου και τους 250 περίπου σκηνοθέτες και παραγωγούς ταινιών που μας εμπιστεύθηκαν τις δημιουργίες τους, από τις οποίες επιλέχτηκαν και προβλήθηκαν 51.                        .

Στο 7οΔιεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) που διεξήχθη από 22 έως και 25 Νοεμβρίου 2023, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Γιώργος Αντωνακάκης» (πρώην Καλυψώ) στη Καλλιθέα, προβλήθηκαν σε 8 προβολές, 51 ταινίες από 24 χώρες (εκ των οποίων πολλές εξ αυτών Παγκόσμιες, Ευρωπαϊκές και Πανελλαδικές πρεμιέρες) και τιμήθηκαν με βραβεία και διακρίσεις οι δημιουργοί, σε σκηνοθεσία, σενάριο, φωτογραφία, μοντάζ, σχεδιασμό ήχου, α’ και β’ αντρικούς και γυναικείους ρόλους κλπ.

Αναλυτικά τα βραβεία, οι υποψηφιότητες για τα βραβεία καθώς και λεπτομέρειες των ταινιών και των συντελεστών τους υπάρχουν διαθέσιμα στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Website http://anatomyfest.weebly.com/

Facebook www.facebook.com/anatomyfest

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.