Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 περνάει από την παραλιακή




Το 5ο και τελευταίο ΕΤΑΠ της Αθήνας έρχεται και υπόσχεται να μας καθηλώσει με τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες του! Αθλητές από όλο τον κόσμο σαρώνουν τους αθηναϊκούς δρόμους με την απίστευτή ταχύτητά τους και μας προσφέρουν μοναδικές στιγμές δράσης και υψηλής αδρεναλίνης.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 θα ολοκληρωθεί με το 5ο και τελευταίο ΕΤΑΠ Αθήνας (Ακρόπολη – Παναθηναϊκό Στάδιο) την Κυριακή 19 Μαΐου, όπου θα διεξαχθεί εξ’ ολοκλήρου στην περιοχή της Αττικής και η συνολική διαδρομή του είναι 132,54 χιλιόμετρα.

Το πελοτόν θα εκκινήσει στις 10:30 το πρωί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και μέσω της λεωφόρου Συγγρού θα φτάσει στην παραλιακή, κατευθυνόμενο προς την Αθηναϊκή Ριβιέρα, περνώντας διαδοχικά από το Παλαιό Φάληρο, το Καλαμάκι, τον Άλιμο, το Ελληνικό, τη Γλυφάδα, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη, τη Βάρκιζα, τη Βάρη και την Αγία Μαρίνα. Στη συνέχεια με αναστροφή στην Αγία Μαρίνα, οι αθλητές θα επιστρέψουν από την ίδια διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, μπαίνοντας περίπου στις 11:30 – 12:00 στο circuit μήκους 6,42 χιλιομέτρων όπου και θα πραγματοποιήσουν δέκα στροφές. Το circuit θα είναι αριστερόστροφο, με εκκίνηση και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο διασχίζοντας τις οδούς Βασιλέως Κωνσταντίνου, αριστερά στο Χίλτον, Βασιλίσσης Σοφίας, Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, Βασιλέως Γεωργίου, Αμαλίας, Συγγρού, Αθανασίου Διάκου και Αρδηττού.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 ξεκίνησε στις 15.05 από τη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 20 ομάδων και 120 αθλητές που θα διανύσουν, μέσα σε 5 μέρες, 4 Περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Αττικής και συνολικά 22 Δήμους τους, την απόσταση των 757,02 χιλιομέτρων.



Παράλληλα με το αγωνιστικό υπερθέαμα του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, θα πραγματοποιηθούν δράσεις για μικρούς και μεγάλους με βασικό μήνυμα το τρίπτυχο «Άθληση – Ψυχαγωγία – Μετακίνηση».

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024 και το Cycling Greece, καλεί τα παιδιά αλλά και όλη την οικογένεια να λάβουν μέρος σε μία σειρά εκδηλώσεων εκπαίδευσης, άθλησης και ψυχαγωγίας, το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 19:00, στην Πλατεία Αγάλματος Καραϊσκάκη στο Ζάππειο.

Ελάτε την Κυριακή στο Παναθηναϊκό Στάδιο να θαυμάσετε το θέαμα της απίστευτης ταχύτητας της επαγγελματικής ποδηλασίας, καθώς και τους ποδηλάτες που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για τη νίκη!

Δείτε όλες τις πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα στο www.hellas-tour.gr πληροφορίες παράλληλων δράσεων https://www.hellas-tour.gr/portal/el/nea/411-draseis-gia-mikroys-kai-megalous-parallila-me-to-agonistiko-ypertheama-ston-dei-diethni-podilatiko-gyrou-elladas-2024-deite-to-programma

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.