Διήμερο παραδοσιακών χορών στη Νέα Σμύρνη




Οι Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Νέας Σμύρνης συνεχίζονται σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο με παραδοσιακούς χορούς από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 18 Μαΐου, τις εκδηλώσεις ανοίγει στις 19:30 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων «Ο Αχελώος». Το παιδικό τμήμα του Συλλόγου θα χορέψει «Συρτό» και «Χασαπιά», ενώ το τμήμα ενηλίκων θα χορέψει «Τι τα θέλω εγώ τα δάση», «Νυφκάτο», «Λημνιό», «Καλαμιά» και «Γκάιντα».

Θα συνεχίσει η Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης – Αγ. Δημητρίου – Π. Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα» που θα χορέψει «Τικ» (ενότητα), «Λέτσι-Λετσίνα», «Σαμψών», «Ατσαπάτ» (Γυναικείο), «Ατσαπάτ

Ακολουθεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αιολίδα» που θα χορέψει «Συρτό Μακεδονίας», «Ράικο», «Χρωματιστά Τσουράπια», «Λεβέντικο», «Ζαχαρούλα», «Ναστριτζίνι», «Σόφκα» και «Έντεκα».



Την εκδήλωση του Σαββάτου κλείνει το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Ερυθρού Σταυρού Νέας Σμύρνης που θα χορέψει «Αη Γιώργη», «Μεσσαρίτικο», «Θειακό», Ζαγαράκια», «Τσιριγώτικο» και «Καραβίτικο».

Η εκδήλωση της Κυριακής 19 Μαΐου ανοίγει επίσης στις 19:30, με τον Μορφωτικό Σύλλογο Ανεμωτιστίων Λέσβου. Το παιδικό τμήμα θα χορέψει «Συρτό Μακεδονίας», «Θειακό», «Αϊβαλιώτικο» και «Χασαπιά», ενώ το τμήμα ενηλίκων θα παρουσιάσει τους χορούς «Πέργαμος», Αϊσέ», «Καραβάκι του Αιγαίου», «Αμερσούδα» και «Μαζωμένος».

Θα ακολουθήσει ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης – Π. Φαλήρου «Η Τιτάνη» που θα χορέψει «Συρτό στα τρία», «Τσάμικο Ζαγορίου», «Οι κλέφτες», «Μπαζαργκάνα», «Ζαγορίσιο», και «Συρτό Πωγωνίσιο»

Στη συνέχεια τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου Νέας Σμύρνης θα χορέψουν «Τσιριγώτικο», «Ζαγαράκια», «Αη Γιώργη», «Παπαδοπαναγιώταινα» και «Μεσσαρίτικο»

Τις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου θα κλείσει η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης που θα χορέψει «Πεντοζάλι» «Λαζώτη», «Συρτό Χανιώτη» και «Μαλεβιζιώτη».

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για τους δημότες και τους επισκέπτες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.