Ηλιούπολη: Πεταμένα λεφτά τα ηλεκτρικά ποδήλατα!




Το κονδύλι για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων ανήλθε σε 371.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας», με δικαιούχο το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ)”

Kακό μπελά βρήκε ο Δήμος Ηλιούπολης με τα πολυδιαφημιζόμενα ηλεκτρικά ποδήλατα. Πολλά από αυτά τα παρατάνε χωρίς αλυσίδες και πετάλια σε κάθε γωνία της πόλης και όπως λέει ο δήμαρχος, κάθε βδομάδα πάνω από 20 ηλεκτρικά ποδήλατα πηγαίνουν για επισκευή!

“Κάνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μου, γονεις και παιδιά, νέους και νέες, να χρησιμοποιούν τα ποδήλατα του δήμου με προσοχή και να τα παραδίδουν όπως τα έχουν παραλάβει.
Κάθε βράδυ σταματάω και κάνω παρατηρήσεις για τη σωστή και ενδεδειγμένη χρήση τους καθώς βλέπω να αναρριχώνται πάνω σε ένα ποδήλατο δυο και τρία άτομα, ενω δεν είναι λίγες οι φορές που τα μαζεύουμε πεσμένα και παρατημένα, χωρίς αλυσίδες και πετάλια σε πάρκα, στους δρόμους σε κάθε γωνία της πόλης.
Δεν μπορούμε δυστυχώς να βάλουμε πίσω από κάθε ποδήλατο και έναν δημοτικό αστυνόμο ή να βγαίνει όλη η δημοτική αρχή για συστάσεις.
Γι αυτό κάνω έκκληση σε όλους να μην ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ τη δημοτική περιουσία!
Είναι μια τελευταία σύσταση πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία των προστίμων πράγμα που δεν θέλουμε αλλά αναγκαζόμαστε καθώς κάθε βδομάδα φτιάχνουμε πάνω από 20 κατεστραμμένα ποδήλατα.
Το ποδήλατο συμβολίζει την αγάπη για το περιβάλλον, την υγεία και την ψυχική γαλήνη. Δεν μπορεί να συμβολίζει για κάποιους ένα μέσο για να ξεσπάσουν και να καταστρέψουν.”

Το σύστημα περιλαμβάνει 45 ηλεκτρικά ποδήλατα και 48 σταθμούς ποδηλατών. H ανακοίνωση του Δήμου Ηλιούπολης:



Ολοκληρώθηκε το δίκτυο κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο, όπως και η πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων).

Πλέον βρίσκονται στη διάθεση των δημοτών και κατοίκων εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας, με την ολοκλήρωση της πλατφόρμας διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικροκινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό. 

Οι σταθμοί ποδηλάτων βρίσκονται στις παρακάτω θέσεις εντός του αστικού ιστού της πόλης του :

  1. Πλατεία ανεξαρτησίας
  2. Πλατεία Σικελιανού
  3. Δημοτικό πάρκινγκ (Μαρίνου Αντύπα & Φραντζη)
  4. Πολυκλαδικά
  5. Κεντρική Πλατεία
  6. Σταθμός Μετρό Ηλιούπολη
  7. Πλατεία Φλέμινγκ

Από τους σταθμούς δίνεται η πρόσβαση σε ποδήλατα του Σ.Κ.Π .

Μπορείτε να δείτε εδώ τους όρους χρήσης και λειτουργίας του Αυτοματοποιημένου Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων και τις οδηγίες χρήσης της σχετικής εφαρμογής.

Κάθε πολίτης που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το Σ.Κ.Π, θα πρέπει να κατεβάσει την ειδική εφαρμογή της Bike Ilioupoli στο κινητό του μέσω Android ή μέσω  IOS και να προχωρήσει σε εγγραφή, δίνοντας στο σύστημα τα βασικά στοιχεία του. Δεν θα υπάρχει κράτηση χρημάτων για οτιδήποτε, αφού οι λειτουργίες του συστήματος, παρέχονται στους πολίτες ΔΩΡΕΑΝ για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας.

Το όραμα της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης για την αποσυμφόρηση του κέντρου της Ηλιούπολης, διαμορφώνοντας μία Πράσινη πόλη που σέβεται τους κατοίκους και δημότες, εξασφαλίζοντας Βιώσιμη Ανάπτυξη και Αειφορία με συνεχή αποτίμηση του ενεργειακού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος από την χρήση των Κοινόχρηστων Πoδηλάτων.

O Δήμος παρακαλεί τους χρήστες των Κοινόχρηστων Ποδηλάτων να φορούν υποχρεωτικά κράνος για την ασφάλειά τους, όπως και τους οδηγούς αυτοκινήτων και μηχανών να προσέχουν στην πόλη τους διερχόμενους οδηγούς των κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Η πόλη αλλάζει προς το καλύτερο και είναι αναγκαίος ο Σεβασμός των χρηστών Ποδηλάτων με στόχο την ομαλή συμβίωση για τη βελτίωση των συνθηκών του Δήμου Ηλιούπολης

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Ηλιούπολη: Πεταμένα λεφτά τα ηλεκτρικά ποδήλατα!

  • 03/06/2024 at 6:36 μμ
    Permalink

    κάκιστα τα έχετε ελεύθερα.
    βάλτε ένα reservation για 500 600 ευρώ για ζημιές και θα δείτε πόσοι θα συνεχίσουν να τα πετσνε

    Απαντήστε
    • 04/06/2024 at 10:42 πμ
      Permalink

      για να παρεις ποδήλατο θα πρεπει να το ξεκλειδωνεις μέσα απο εφαρμογή κινητού και να πληρώνεις και ενα ποσο. Ακόμα, αν εντοπισεις ζημια στο ποδήλατο θα τη δηλώνεις αμεσα ώστε να κυνηγανε τον προηγούμενο. βασικα, θα εχουν κλειδώσει ενα 500ρικο απο τη καρτα σου και αν εντοπιστεί ζημια, το ποσο θα δεσμευεται.

      Απαντήστε
    • 05/06/2024 at 2:17 μμ
      Permalink

      Κι άμα τα νοικιάζει κανείς εμένα να μου τρυπήσεις τη μυτη

      Απαντήστε
    • 05/06/2024 at 2:32 μμ
      Permalink

      στους ρομα πως θα χρεωσουν;.θα πανε να τους κυνηγανε στα τσαντιρια; η σε οσους εχουν ενα antigps και τα κανουν δικα τους! λες και δεν ξερετε οτι το ελλαδισταν εχει ανομια! για να φανε τα κονδυλια ειναι αυτο το εργο το εχουμε ξαναδει με τα πατινια που εξαφανιστηκε η εταιρεια λες και δεν οτ ξερανε! λες και τους χαλαει που χρεωνουν 1000 ευρω το πεταλι τωρα! μαθετε που ζειτε ελληναρες! ας δινανε τα 400.000 επιδοτησεις για να παιρνει ο καθε ελληνας το δικο του πολυ φθηνοτερα! ετσι ουτε προβλημα με συντηρησεις θα ειχαν ουτε θα επρεπε ο αλλος να ψαχνει να το βρει το ποδηλατο και θα ειχε και πολυ καλυτερο ποδηλατο με τα ιδια λεφτα! ολα για τα κονδυλια γινονται! λες και δεν ξερουμε πως δουλευουν οι δημοι! περαστικα μας!

      Απαντήστε
    • 05/06/2024 at 12:05 πμ
      Permalink

      Στο εξωτερικό συμβαίνει αυτό που αναφέρουν και άλλοι αναγνώστες: η εφαρμογή σου δεσμεύει 500€ και αν το ποδήλατο υποστεί ζημιά, σου έρχεται η απόδειξη της κατασκευής του και σου επιστρέφετε η διαφορά.

      Απαντήστε
  • 04/06/2024 at 9:44 πμ
    Permalink

    και το συμπέρασμα του άρθρου είναι ότι “τα ποδήλατα είναι πεταμένα λεφτά”;

    Απαντήστε
    • 04/06/2024 at 3:27 μμ
      Permalink

      Ναι, από ότι φαίνεται η παιδεία των συμπολιτών δε μας αφορά…

      Απαντήστε
  • 04/06/2024 at 7:04 μμ
    Permalink

    Ότι είναι δωρεάν και δεν υπάρχουν συνέπειες για ζημιές, δεν πρόκειται να δουλέψει.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.