Ψήφισμα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για τις συναυλίες στην Πλατεία Νερού




Με ασφαλιστικά μέτρα, που έχουν καταθέσει ο Δήμος Καλλιθέας και ομάδα πολιτών στρέφονται εναντίον των διοργανωτών του μεγάλου μουσικού φεστιβάλ Release Athens που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στην Πλατεία Νερού, στο Φάληρο.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα πραγματοποιηθεί την Πεμπτη 6 Ιουνίου, μόλις λίγα 24ωρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του φεστιβάλ, στις 9 Ιουνίου, που θα φιλοξενήσει, για δύο μήνες, κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως οι Duran Duran, Massive Attack, Megadeth, Judas Priest, Pulp, Thievery Corporation κ.α. αλλά και τον δικό μας Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στη συνεδρίαση της 30ης Μαΐου 2024 και σχετικά με το θέμα των συναυλιών στην Πλατεία Νερού και στο κλειστό στάδιο Tae Kwon Do εκδίδει το ακόλουθο ψήφισμα:
Η διοργάνωση συναυλιών στους χώρους αυτούς τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους του Παλαιού Φαλήρου και της Καλλιθέας.
Η ηχορύπανση, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, τα προβλήματα στην κυκλοφοριακή και τη συγκοινωνιακή λειτουργία, η περίφραξη με σιδερένια παραπετάσματα και συρματοπλέγματα που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και στους χώρους αυτούς, υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και δεν συνάδουν σε μια ευνοούμενη πολιτεία.
Έχουμε ήδη πάρει διαβεβαιώσεις και ζητάμε από την εταιρεία που διοργανώνει τις συναυλίες να τηρήσει όλες τις αστυνομικές διατάξεις περί μέτρων τήρησης της κοινής ησυχίας και της ηχορύπανσης στο πλαίσιο του νόμου και από την ΕΤΑΔ και την τροχαία τη συνεργασία τους για τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων τις ημέρες των συναυλιών.
Για αυτούς τους λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου προβαίνει:

  • Σε συντονισμό δράσεων των όμορων δήμων.
    • Σε παράσταση προς την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.
    • Στις δέουσες νομικές και αγωνιστικές ενέργειες για το ανωτέρω θέμα.
    Το παρόν εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Π. Φαλήρου στις 30/05/2024.



Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Ψήφισμα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για τις συναυλίες στην Πλατεία Νερού

  • 06/06/2024 at 11:13 πμ
    Permalink

    θα είναι μεγάλο λάθος να καταργηθεί το release. είναι από τα καλύτερα events και περιμένουμε με λαχτάρα όλο το χρόνο να ζήσουμε την εμπειρια

    Απαντήστε
    • 06/06/2024 at 2:25 μμ
      Permalink

      Συγνωμη αλλα ολα αυτα ειναι μπουρδες….αρχικά χωρος στάθμευσης υπαρχει ,κατα δεύτερον οι συναυλίες μεχρι τι μια το πολυ εχουν τελειωσει οποτε ενόχληση για τις ωρες κοινής ησυχίας δεν υπάρχει,τρίτων ειναι ενα απο τα ωραιότερα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού που δινουν μεγαλη ευχαρίστηση κ παλμό στην πολη..αν δεν εχουν βαλθεί κάποιοι να βγάλουν λεφτά απο καταγγελίες κτλ δεν υπαρχει κανένας λογος να φύγει απο εκει ..κ στο κατω κατω οταν παιζει ο ολυμπιακος στο Καραϊσκάκη κ τα αυτοκίνητα ειναι παρκαρισμένα. μεχρι την εθνικη κ οι βοες των φιλαθλων ακούγεται μεχρι το Πασαλιμάνι κανεις δεν διαμαρτύρεται … μονο μπάλα μασα κ μπουζούκια εχουνε καταντήσει.

      Απαντήστε
      • 07/06/2024 at 10:27 πμ
        Permalink

        Ότι καλύτερο υπάρχει για το Παλαιό Φάληρο και όχι μόνο είναι αυτός ο συναυλιακός χώρος που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις.
        Οι αιώνιοι γκρινιαρηδες μπορούν να ακούνε μόνο τα του Νιάρχος που φαίνεται ότι επιλεκτικά δεν τους ενοχλούν…..!!!

        Απαντήστε
  • 06/06/2024 at 5:33 μμ
    Permalink

    Να πάτε να… όταν παίζει η κωλομπαλα και μας τα κάνετε νταουλια είναι καλά εε

    Απαντήστε
  • 09/06/2024 at 12:26 πμ
    Permalink

    ναι όταν παίζει ο Ολυμπιακός δεν ενοχλείστε μόνο όταν έχει το realese συναυλίες ενοχλείστε ελεοςςςς

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.