21η Έκθεση Βιβλίου Ηλιούπολης (7-23 Ιουνίου)




Ο Δήμος Ηλιούπολης και ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών της πόλης, συνδιοργανώνουν, όπως κάθε χρόνο, την Έκθεση Βιβλίου, έναν θεσμό που ενθαρρύνει τη φιλαναγνωσία, υποστηρίζει τα τοπικά βιβλιοπωλεία και αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους βιβλιόφιλους των νοτίων προαστίων της Αττικής.

Η 21η Έκθεση Βιβλίου προσκαλεί, μικρούς και μεγάλους, να διαλέξουν, ανάμεσα σε κλασικούς αλλά και εκατοντάδες καινούργιους τίτλους, τα βιβλία που θα τους συντροφέψουν το καλοκαίρι, να γνωρίσουν από κοντά τους αγαπημένους τους συγγραφείς, να παρακολουθήσουν διαδραστικές αφηγήσεις, παρουσιάσεις, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις κ.λπ.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 7 Ιουνίου έως και την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024, στο κέντρο της πόλης, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 20:00 έως τις 23:00.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 21:00, με ένα μουσικό πρόγραμμα Έντεχνης και Λαϊκής Μουσικής από τα Μουσικά Εργαστήρια του Δήμου Ηλιούπολης.



Συμμετέχουν: Νίκος Καραχάλιος (κιθάρα-τραγούδι), Κώστας Παράσχος (μπουζούκι-τραγούδι) & Στέλλα Μπούτου (τραγούδι).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΚΘΕΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ 2024

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
21:00: Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος, εγκαινιάζει την 21η Έκθεση Βιβλίου Ηλιούπολης
Ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα Έντεχνης και Λαϊκής Μουσικής από τα Μουσικά Εργαστήρια του Δήμου Ηλιούπολης.
Συμμετέχουν: Νίκος Καραχάλιος (κιθάρα-τραγούδι), Κώστας Παράσχος (μπουζούκι-τραγούδι) & Στέλλα Μπούτου (τραγούδι).

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ
21:00: Ο Δημήτρης Πάσσαρης θα παρουσιάσει τα δύο πρόσφατα βιβλία του, «Το θηρίο» και «Το τσουβάλι».
Για τα βιβλία του θα μιλήσουν ο Κώστας Μπατσάκης, συνταξιούχος φιλόλογος καθηγητής, η Άννα Βαρσάμου, συγγραφέας – εκπαιδευτικός και ο δημοσιογράφος Πέτρος Καντιάνης, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με τα τραγούδια τους ο Μάνος Καλπάκης (μπουζούκι) και ο Γιώργος Μπεκιάρης (κιθάρα) (Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο – Εκδόσεις Πάσσαρη)

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ
20:00: Η συγγραφέας Ιωάννα Μενδρινού θα παρουσιάσει τα παραμύθια της για τους μικρούς βιβλιόφιλους «Νάνι νάνι» και «Ντούζα πούνι». Με διαδραστικά παιχνίδια ρόλων και μουσικοκινητικές δραστηριότητες, θα τους γνωρίσει τον ήρωα του βιβλίου, τον Γιαννάκη της Αγγελίνας, της κυρίας Πελαργίνας. Η παρουσίαση θα γίνει με συνοδεία πρωτότυπης μουσικής και τραγουδιών της συνθέτριας Έφης Μαρκουλάκη. Για παιδιά από 2 ετών.
(Βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο – Εκδόσεις Παρισιάνου)
20:00- 22:00: Επίσης, μαζί μας θα βρίσκεται και ο συγγραφέας Γιάννης Γλύκας για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες του και να υπογράψει το ιστορικό βιβλίο του «Σκόνη στον χρόνο». (Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο – Εκδόσεις Πνοή)

ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ
20:00- 22:00: Ο συγγραφέας Αντώνης Ζερβός θα επισκεφτεί την Έκθεσή μας για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει το αστυνομικό βιβλίο του «Deadline» (Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο – Εκδόσεις Πνοή)

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ
20:00: Η συγγραφέας Νατάσσα Σκούρου ζωντανεύει τους ήρωες των παραμυθιών της και ταξιδεύει μαζί με τα παιδιά στο μαγικό κόσμο των βιβλίων, εκεί όπου τα όνειρα βγαίνουν αληθινά, η αγάπη μόνο δημιουργεί και η πίστη μας βοηθά να τα καταφέρουμε!
Παιχνίδι, χορός και κατασκευή, εμπνευσμένα από τις ιστορίες των βιβλίων της! (Βιβλιοπωλείο Σχολικό)
20:00-22:00: Η συγγραφέας Ειρήνη Βαρδάκη με αφορμή το νέο της βιβλίο «Το άλλο κορίτσι» θα επισκεφτεί την Έκθεσή μας για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες της και να υπογράψει τα βιβλία της. (Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο – Εκδόσεις Μίνωας)

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ
20:00: Το Βιβλιοπωλείο Περί Βιβλίου και οι εκδόσεις Μ.Σιδέρη, μαζί με την Γιώτα Μάνδηλα και τον Χρυσοβαλάντη Τζιαμπίρη, παρουσιάζουν το παραμύθι «Με λένε Αλέξη» και εξερευνούν μαζί με τα παιδιά την διαφορετικότητα, με οδηγούς την αγάπη και την ενσυναίσθηση.
(Βιβλιοπωλείο Περί Βιβλίου, Εκδόσεις Μ. Σιδέρη)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ
20:00: Στη χώρα των Ζάρζα, τα λαχανικά και τα φρούτα έχουν παραδώσει την τύχη τους στα χέρια άπληστων ανθρώπων. Ώσπου ένα πρόβατο, ο Αρνής, αποφασίζει να αναλάβει δράση. Πώς όμως να ξεσηκώσει τα φρούτα και τα λαχανικά που υποφέρουν από την αλόγιστη χρήση χημικών και φυτοφαρμάκων; Πώς να τα πείσει να δραπετεύσουν όλοι μαζί από τη φάρμα;
Η συγγραφέας Ειρήνη Δερμιτζάκη θα μας παρουσιάσει το βιβλίο της «Επανάσταση
στη χώρα των Ζάρζα» και θα μιλήσει με τα παιδιά για την αξία της υγιεινής
διατροφής, της συλλογικότητας και της ελευθερίας.
(Βιβλιοπωλείο Αναλόγιο, Εκδόσεις Κέδρος)
21:00: Η συγγραφέας Δήμητρα Ιωάννου, που σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της «Να ξεμπερδεύουμε με τον Αντίνοο». Θα γίνει η οδηγός μας σε ένα κόσμο γεμάτο ίντριγκες, ανατροπές, κρυμμένα μυστικά, γέλιο και
συγκίνηση. Για να καταλάβουμε όλοι μαζί το πόσο σημαντική είναι η αγάπη, η φιλία
και οι δεύτερες ευκαιρίες.
(Βιβλιοπωλείο Το Μολύβι, Εκδόσεις Ψυχογιός)
20:00-22:00: Η συγγραφέας Βίκυ Μωραγιάννη, με αφορμή το νέο της βιβλίο «Μαύρο γκλίτερ», θα βρίσκεται μαζί μας για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες της και να υπογράφει τα βιβλία της.
(Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο – Εκδόσεις Μίνωας)

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
20:00: Η συγγραφέας κ. Ευφροσύνη Κακογιαννάκη – Λιβανίου παρουσιάζει το βιβλίο της «Αγκαλιάζοντας τα παιδιά με παραμύθια». Μας μεταφέρει με τη δύναμη της πίστης, της αγάπης και της ελπίδας μηνύματα ανθρωπιάς για μικρούς και μεγάλους.
Ομιλητές: κ. Κατερίνα Μαρκουλάκη και κ. Κατερίνα Γαβαλά. (Βιβλιοπωλείο το Σχολικό)
21:00: Το Βιβλιοπωλείο Περί Βιβλίου και οι εκδόσεις Κάκτος έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου (The Mythologist) «Εγχειρίδιον Μυθικών Πλασμάτων». Ο συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο του, θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.
(Βιβλιοπωλείο Περί Βιβλίου, Εκδόσεις Κάκτος)
20:00 – 22:00: Ο συγγραφέας Βάιος Κουκκόνης θα βρίσκεται μαζί μας και θα υπογράφει το βιβλίο του «Κυνήγι τρούφας». (Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο – Εκδόσεις Πνοή)

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
20:00: Ο συγγραφέας Λάμπρος Στεμνής θα μας παρουσιάσει το βιβλίο του «Ο Ήλιος μου». Ο «Ήλιος μου» είναι μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης. Μια περιπέτεια γύρω από τη φιλία, την αγάπη, την αυτοθυσία και τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας. (Βιβλιοπωλείο Αντωνόπουλος – Εκδόσεις Πεδίο)
21:00: Η συγγραφέας Μαρία Δήμου -Κελλάμη, θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Οδοιπορικό στη Νήσο Λέσβο». Θα ταξιδέψει και θα ξεναγήσει το κοινό της στο καλαίσθητο νησί, όπου η εικαστική τέχνη και οι ξακουστές Μονές των Αγίων έχουν συναντηθεί σε μια αρμονική συντροφιά. Στα Κάστρα και τους αρχαιολογικούς χώρους ξετυλίγεται η μακραίωνη ιστορία τους.
(Βιβλιοπωλείο Το σχολικό – Εκδόσεις Tremendum)

20:00 – 22:00: Η συγγραφέας Ευαγγελία Ευσταθίου, με αφορμή το νέο της βιβλίο «Ο τελευταίος κρίκος», θα είναι κοντά μας για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες της και να υπογράψει τα βιβλία της.
(Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο – Εκδόσεις Μίνωας)

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ
21:00: Ο Ηλιουπολίτης συγγραφέας και εκπαιδευτικός Ιωάννης Καρράς παρουσιάζει το βιβλίο του «Μέλλοντος Αναδρομή 2074», ένα βιβλίο για το μέλλον αλλά και μια επιστημονική διατριβή για το σήμερα, μια κατάθεση του συγγραφέα για τον κόσμο που διαπνέεται από όραμα και ειλικρινή στοχασμό. (Βιβλιοπωλείο Περί Βιβλίου)

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ
21:00: Όσο ψηλά και αν φτάσει κάποιος, στο τέλος συνειδητοποιεί πως η μεγαλύτερη κορυφή βρίσκεται πάντα μέσα του. Με το βιβλίο του «Οι Κορυφές μέσα μας» και μέσα από 18 ιστορίες, ο συγγραφέας Νίκος Μιχαλόπουλος μάς οδηγεί από το χέρι σε ένα ταξίδι πίστης και ελπίδας, με αφηγήσεις που σε αφήνουν εσύ να αποφασίσεις, αν τελικά κρατάς στα χέρια σου ένα μυθιστόρημα ή μία προσωπική κατάθεση εμπειριών ζωής. Ας ξεκινήσει αυτό το ταξίδι με τον ίδιο τον συγγραφέα να μας βοηθά δια ζώσης να κάνουμε το πρώτο μας βήμα.
(Βιβλιοπωλείο Το Μολύβι – Εκδόσεις Άγκυρα)

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ
20:00: Διαδραστική εκδήλωση για παιδιά, με αφορμή τη δημοφιλή σειρά βιβλίων του Γίργκεν Μπάνσερπους «Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ». (Βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο)
20:00 – 22:00: Η συγγραφέας Ελευθερία Μεταξά με αφορμή το νέο της βιβλίο «Η
κόρη της λήθης» θα βρίσκεται κοντά μας για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει τα βιβλία της. (Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο-Εκδόσεις Μίνωας)

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
21:00: Ποιος είναι ο «Πρίγκιψ του δεύτερου ορόφου»; Τι συνέβη στη σύγχρονη «Τροία»; Ο Άρης Σφακιανάκης και η Ηρώ Σκάρου, με αφορμή τα πρόσφατα μυθιστορήματά τους, συνομιλούν και συναντούν φίλους και αναγνώστες.
(Βιβλιοπωλείο Αναλόγιο-Εκδόσεις Κέδρος)
20:30-22:30: Η συγγραφέας Γερακίνα Μπουρίκα θα βρίσκεται στο περίπτερο του Βιβλιοπωλείου Περί Βιβλίου, θα συνομιλεί με τους αναγνώστες και θα υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου της «Ολέθρια Μυστικά». (Βιβλιοπωλείο Περί Βιβλίου – Εκδόσεις Κάκτος)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:00: Ελάτε μικροί και μεγάλοι στο «Σχολείο της ζούγκλας», για να μάθουμε κοκορίστικα και τη γλώσσα της αγάπης. Πρόκειται για ένα όμορφο ταξίδι μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο ενσυναίσθησης, με οδηγό την παιδαγωγό – συγγραφέα Ελισάβετ Αγόρου στην πρώτη της συγγραφική απόπειρα. (Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο – Εκδόσεις Πνοή)

21:00: Τέσσερις υποθέσεις αναδύονται από τη δολοφονία, που καλείται να διαλευκάνει ο αστυνόμος Παβέρης ένα βροχερό βράδυ στον δρόμο Φάραγγα – Παροικιάς. Τέσσερις ιστορίες στριφογυρνούν σε δίνη στο κεφάλι του. Μόνο μία είναι παράταιρη• αυτή που κρύβει πίσω της τη λύση. Ένας, δύο, τρεις φόνοι. Θα προλάβει να αποτρέψει τον τέταρτο;
Η Τέση Παπαθανασίου, με την όμορφη παρέα της, θα βρίσκεται στο περίπτερο του βιβλιοπωλείου Αναλόγιο να συνομιλήσει με τους αναγνώστες για το νέο της αστυνομικό μυθιστόρημα «Υποξία» (Εκδόσεις Νίκας).

20:00 – 22:00: Ο συγγραφέας Γιώργος Καστέλλης θα επισκεφτεί την έκθεσή μας για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει τα βιβλία του «Ερωσφόρος» και «Old Soul». (Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο – Εκδόσεις Πνοή)

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ
20:00: Η συγγραφέας – παιδαγωγός Μυρσίνη Καρναβά παρουσιάζει το βιβλίο της «Ο Μοναχούλης Αγκαθούλης», μια ιστορία που μιλάει για την διαφορετικότητα και το σχολικό εκφοβισμό. Προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους μέσα από την αφήγηση, τη συζήτηση και παιχνίδια ενσυναίσθησης να ζήσουν το μαγικό ταξίδι του σκαντζοχοιράκου προς την αποδοχή.
(Βιβλιοπωλείο Περί Βιβλίου – Εκδόσεις Ηράκλειτος)

21:00: Η συγγραφέας Μαρία Δαμιανάκου παρουσιάζει το νέο της μυθιστόρημα με τον τίτλο «Ηθικός αυτουργός… εγώ». Ένα βιβλίο που εστιάζει στον ανθρώπινο πόνο μέσα από κοινωνικές και μεταφυσικές προεκτάσεις. Οι ήρωες αυτής της ιστορίας έχουν ένα κοινό στοιχείο μεταξύ τους. Βιώνουν τον πόνο σε όλες του τις μορφές. Θα αντέξουν, άραγε, στον χρόνο; Ή θα βιώσουν τη δική τους ηθική, ψυχική και σωματική πτώση;
Ομιλήτριες η κ. Έφη Κοκκίνη, συγγραφέας, επιμελήτρια κι αρθρογράφος καιη κ. Νίνα Σαβινά, συγγραφέας – δημοσιογράφος και κάτοχος διπλώματος εγκληματολογικής ψυχολογίας.
(Βιβλιοπωλείο Σχολικό)

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “21η Έκθεση Βιβλίου Ηλιούπολης (7-23 Ιουνίου)

  • 19/06/2024 at 10:11 μμ
    Permalink

    Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, από καρδιάς στους ανθρώπους που με τίμησαν με την παρουσία τους στην παρουσίαση του βιβλίου μου ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝΑΔΡΟΜΗ 2074, το βράδυ της 17ης Ιουλίου 2024 στην έκθεση βιβλιοπωλών Ηλιούπολης.
    Αφ ενός ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο της Ηλιούπολης κύριο Στάθη Ψυρρόπουλο.
    Τον κ. Ιωάννη Γρηγορέα, Αντιδήμαρχο Αθλητισμού – Πολιτισμού
    Τον κ. Γιάννη Ταβουλάρη, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα Πολιτισμού.
    Τον κ. Θεόδωρο Γεωργάκη, πρώην Δήμαρχο Ηλιούπολης
    Τον κ. Θεόδωρο Παπαδάτο, υποψήφιο Δήμαρχο και μέλος του σημερινού Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης.
    Τον κ. Γρηγόρη Αναγνώστου, πρώην Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας με την σύζυγό του, αδελφική μου φίλη, Μαρία Αναγνώστου.
    Τον μουσικό και φίλο Τάκη Γκοβόστη, έναν από τους καλύτερους Έλληνες ντραμίστες που συνεργάστηκαν με τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής Δισκογραφίας της δεκαετίας 1970, που με τα ηλεκτρονικά του μηχανήματα έδωσε το ηχόχρωμα της μουσικής από το μέλλον με τις ακτίνες Laser και πλαισίωσε την παρουσία μου. Τον συνόδευε η τραγουδίστρια σύζυγός του κα Ειρήνη Αγγέλου.
    Την τραγουδίστρια παραδοσιακών Ποντιακών ασμάτων κα Βάσω Σαββίδου από το σύλλογο ΤΡΙΓΩΝΑ.
    Την αδελφική φίλη κα Πέρσα Κουμούτση, συγγραφέα και μεταφράστρια της Αραβικής λογοτεχνίας που από το 2020 διευθύνει το Κέντρο Ελληνικής και Αραβικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, με εξαίρετο συγγραφικό έργο.
    Τους δημοσιογράφους – συγγραφείς κ. Αργύρη Καραβούλια, μαζί με την κ. Φένια Γεωργίου, από το περιοδικό ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE.
    Τους συναδέλφους Θοδώρα Μουρμούρη, Σοφία Καραγεώργου, Αναστασία Τσίγκρου, Πέτρο Ορφανό, Αναστάσιο Παπαβασιλείου, Αναστασία Ευαγγελοπούλου, Χρήστο Κοντούλη
    Τους φίλους Γιάννη Τζούμαρη, Μαρία Χατζή, Γιάννη Χανδρινό, Γιώργο Καραβίτη, Γιάννη Παπαδημητρίου, Γιώργο Μισσίδη, Ελένη Κόλλια ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου «ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ», τον καλλιτέχνη ζωγράφο Ανδρέα Τσίλιο, τον Μίμη και την Μίνα Μπενέκη, την Τατιάνα Παυλοπούλου, τον Γιάννη Παπαδάτο, τα υπέροχα βαφτιστήρια μου Τάνια και Θεοδόση, τον ηχολήπτη και όλους τόσους άλλους φίλους που παρέστησαν και δεν τους έχω αναφέρει, τους ευχαριστώ θερμά.

    Την σύζυγό μου Έφη, την κόρη μου Νάντια και το γιό μου Γιώργο για την υποστήριξή τους.
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Κατερίνα Ραγκούση, την ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου «ΠΕΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ» και πρόεδρο των βιβλιοπωλών Ηλιούπολης για την υπέροχα επιτυχημένη οργάνωση της έκθεσης.
    https://www.facebook.com/share/p/z231gPWoKM2nNnHq/

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.