Νέος πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος στη Γλυφάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Μία υποδομή αντίστοιχη με εκείνη στη Λαμπράκη με τον “Δρόμο των Ποιητών”, δημιουργεί ο Δήμος, στην οδό Παλμύρας, στην Άνω Γλυφάδα.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, μόλις ολοκληρωθεί αυτή η παρέμβαση, θα ακολουθήσει αντίστοιχη προσπάθεια με διαπλάτυνση της νησίδας και στην οδό Βέμπο.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μία ενιαία διαδρομή σε ολόκληρη την πόλη.

Δείτε την ανάρτηση του Γιώργου Παπανικολάου:



“Δημιουργούμε νέο πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο στην Παλμύρας. Πρόκειται για την εφαρμογή των αρχών της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην πράξη.

Αναφερόμαστε δηλαδή στην δημιουργία νέων χώρων για περπάτημα και για ποδήλατο, στην ανακατανομή του δημόσιου χώρου προς όφελος όλων μας. Στην αύξηση του πρασίνου με εκτεταμένες φυτεύσεις νέων δέντρων και φυτών που αναβαθμίζουν το μικροκλίμα σε κάθε περιοχή.

Στην Άνω Γλυφάδα και συγκεκριμένα στην Παλμύρας, σε ένα κεντρικό δρόμο της πόλης μας με μεγάλο πλάτος, δημιουργούμε υποδομή για περπάτημα και για ποδήλατο ανακατανέμοντας τελικά το σύνολο του δημόσιου χώρου που έχουμε στη διάθεσή μας.

Προχωράμε δηλαδή σε διαπλάτυνση της νησίδας στο μέσο του δρόμου και αφαιρούμε τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στις δύο πλευρές της δημιουργώντας τελικά μία υποδομή αντίστοιχη με εκείνη στη Λαμπράκη με τον “Δρόμο των Ποιητών”.

Διευκρινίζω – για να προλάβω τυχόν ερωτήσεις – ότι στα δύο άκρα της Παλμύρας, εκεί δηλαδή που είναι οι κατοικίες και για την εξυπηρέτησή τους, θα εξακολουθήσει η δυνατότητα να υπάρχουν σταθμευμένα οχήματα όπως και πριν.

Αυξάνουμε παράλληλα κατά πολύ το πράσινο με την προσθήκη εκατοντάδων νέων μεγάλων δέντρων που συνολικά θα αναβαθμίσουν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της περιοχής.

Οι παρεμβάσεις μας θα ολοκληρωθούν ασφαλώς με την προσθήκη σύγχρονου φωτισμού και νέου αστικού εξοπλισμού.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η παρέμβαση στην Παλμύρας θα δείτε στη συνέχεια και αντίστοιχη προσπάθεια με διαπλάτυνση της νησίδας και στην οδό Βέμπο.

Στόχος μας είναι όπως καταλαβαίνετε, με τη σύνδεση του κάθε νέου κομματιού για περπάτημα και ποδήλατο που δημιουργούμε, να δημιουργηθεί μία ενιαία διαδρομή σε ολόκληρη την πόλη.

Δημιουργούμε έτσι νέες υποδομές σε σημεία που μέχρι πρόσφατα υπήρχε μεγάλη επιβάρυνση από αυτοκίνητα και άλλους παράγοντες, που αν μη τι άλλο αναβαθμίζουν την ποιότητα της καθημερινότητάς μας και αποδίδουν ποιοτικό δημόσιο χώρο σε όλους μας.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν συνολικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης μας.

Πάντα με σεβασμό στην κάθε γειτονιά και στις ανάγκες της, πάντα με την πρόνοια οι παρεμβάσεις αυτές να εναρμονίζονται με την συνολική λειτουργία της πόλης.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον συγκοινωνιολόγο Γιάννη Μάρη και την ομάδα του για την εκπόνηση της μελέτης μας για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στη Γλυφάδα. Τα καλύτερα είναι μπροστά.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.