Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning: Οι δράσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου




1ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου, Ε’ Τάξη 2024. Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning με θέμα: “The Recycling Effect”

Η Ε τάξη συμμετείχε στο πρόγραμμα του eTwinning “The Recycling Effect”, η επίδραση της Ανακύκλωσης και άλλων ‘πράσινων’ πρακτικών, αξιοποιώντας την Αγγλική γλώσσα ως εργαλείο επικοινωνίας.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον συνηθειών, μοιραστήκαμε τις κοινές αγωνίες άλλων χωρών για το περιβάλλον και πραγματοποιήσαμε ποικίλες δραστηριότητες. Φτιάξαμε αφίσες, λογότυπο, τη ‘γωνιά’ του προγράμματος ώστε να ενημερώνονται για τις δράσεις μας και όλα τα παιδιά και οι δάσκαλοι στο σχολείο μας.

Πήραμε μέρος σε έρευνες, παίξαμε παιχνίδια στον υπολογιστή και quiz σχετικά με το θέμα του προγράμματος, μιλήσαμε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, δημιουργήσαμε γωνιές ανακύκλωσης στο σπίτι, επαναχρησιμοποιήσαμε, μειώσαμε τα απορρίμματα αφού διαπιστώσαμε ότι μπορούν να μετατραπούν σε ανακυκλώσιμα υλικά, λίπασμα, ή και νέα αντικείμενα.



Φτιάξαμε ενημερωτικά φυλλάδια, επισκεφθήκαμε την εκδήλωση Attica Expo Green όπου είδαμε και μάθαμε εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα, συνθέσαμε ένα τραγούδι. ΜWe recycled, we reused, we reduced and tried to make people aware.

 We worked with students from other countries like Turkey, Romania, Fyrom,and our school from Greece, and realized that we ALL share ONE planet!

Το πρόγραμμα ολοκλήρωθηκε με την παρουσίαση της δράσης στο σχολείο και την απονομή διπλωμάτων στα παιδιά που συμμετείχαν!

Η εκπαιδευτικός Αγγλικών

Κουφονικόλα Άννα-Βασιλική

1ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου, Δ’ Τάξη 2024. Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning με θέμα: “Games Are Better Together”

Η Δ’ τάξη στην αρχή της σχολικής χρονιάς είχε τη χαρά να επικοινωνήσει μέσω της πλατφόρμας του eTwinning με ένα σχολείο της Ισπανίας. Ανταλλάξαμε κάρτες με Χριστουγεννιάτικες ευχές και πληροφορίες για τις χώρες μας και τα έθιμα των Χριστουγέννων χρησιμοποιώντας την Αγγλική γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας.

 Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς,  πάλι σε σχέση με το μάθημα των Αγγλικών, συμμετείχαμε στο πρόγραμμα του eTwinning με θέμα “Games are better together”. Σε ελεύθερη μετάφραση:  Είναι καλύτερο να παίζουμε όλοι μαζί!

Συνεργαστήκαμε με σχολεία της Τουρκίας, η οποία ήταν και η συντονίστρια χώρα, της Ιορδανίας, της Πολωνίας, της Γεωργίας, της Μολδαβίας, της Ρουμανίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας.

Δημιουργήσαμε από κοινού αφίσες, λογότυπα, τις παρουσιάσεις μας, τη γωνιά του project , ψηφίσαμε, χρησιμοποιήσαμε εργαλεία υπολογιστών για να παρουσιάσουμε τις τάξεις και τα παιχνίδια της κάθε χώρας, και το βασικότερο: ΠΑΙΞΑΜΕ!

Ανακαλύψαμε έτσι μέσα από ομαδικά παιχνίδια πολλά κοινά ανάμεσα σε τόσο διαφορετικές χώρες και κουλτούρες, τη χαρά του παιχνιδιού, της επικοινωνίας, της συνεργασίας, χρησιμοποιώντας την Αγγλική γλώσσα για να διασκεδάσουμε!

Το πρόγραμμα ολοκλήρωθηκε με την παρουσίαση της δράσης στο σχολείο και την απονομή διπλωμάτων στα παιδιά που συμμετείχαν.

Η εκπαιδευτικός Αγγλικών

Κουφονικόλα Άννα-Βασιλική

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.