Μαφία στα ακίνητα της ΕΤΑΔ: Νοίκιαζαν παράνομα για συναυλίες το Τάε-Κβον-Ντο




Πριν από μερικούς μήνες η διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ανέθεσε σε υπάλληλό της την επίβλεψη του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων, των ενοικιάσεων δηλαδή ακινήτων του χαρτοφυλακίου της για μικρές περιόδους, ακόμη και για λίγες ημέρες, όπως γίνεται σε περιπτώσεις σταδίων, χώρων εκδηλώσεων και άλλων τέτοιων περιπτώσεων.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της “Καθημερινής” ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος της εν λόγω δραστηριότητας είχε ήδη απομακρυνθεί, καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι κάτι δεν δούλευε σωστά. Δεν πέρασε καιρός και ο υπάλληλος αυτός, που ανέλαβε τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους και ξυλοκοπήθηκε άγρια. Εν τω μεταξύ, όμως, είχαν έρθει στο φως στοιχεία για παράνομες μισθώσεις ακόμη και ολόκληρων σταδίων, τα έσοδα των οποίων φέρονται να έμπαιναν στην τσέπη μελών κυκλωμάτων και όχι στο ταμείο του Δημοσίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε μία από τις περιπτώσεις που εντοπίστηκαν, μισθώθηκε έκταση της ΕΤΑΔ για να γίνει μεγάλη συναυλία. Η συναυλία αυτή διαφημίστηκε στα social media. Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και βίντεο από τη συναυλία κυκλοφορούν σε πλήθος λογαριασμών στα social media. Ωστόσο, στην εσωτερική έρευνα που ακολούθησε δεν βρέθηκαν ούτε τιμολογήσεις προς την εταιρεία που έκανε τη συναυλία ούτε βέβαια κατάθεση μισθώματος για τη χρήση της έκτασης. Δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση. Ακόμη και το ίδιο το κλειστό στάδιο Τάε-Κβον-Ντο στην παραλία του φαληρικού όρμου φέρεται να είχε εκμισθωθεί παράνομα εν αγνοία και χωρίς έσοδα για την ΕΤΑΔ. Δείτε περισσότερα στο: kathimerini.gr



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.