Ποιοτικό θέατρο για μικρούς και μεγάλους απόψε στη Γλυφάδα




Με δύο υπέροχες θεατρικές παραστάσεις, μία για ενήλικες στην 3η Μαρίνα και μία για ανηλίκους στην παιδική χαρά Ηφαίστου, πάντα με δωρεάν είσοδο, ξεκινάει η εβδομάδα για το Φεστιβάλ Γλυφάδας, έναν θεσμό που καθιέρωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

«Βασικά με λεν Θανάση» στις 8:30 μ.μ. στην 3η Μαρίνα, «Η Μηλιά» στις 8:00 μ.μ. στην παιδική χαρά Ηφαίστου.

Ακολουθεί συνοπτική παρουσίαση των δύο έργων:

«Βασικά με λεν Θανάση» του Γιώργου Αρμένη, με τη φωτισμένη σκηνοθεσία της βραβευμένης από την Ακαδημία Αθηνών Άννας Φόνσου.



χειροκροτήστε με… Ευχαριστώ…

Το έργο που θα δείτε είναι η ζωή μου… Μια ζωή με γέλια, με κλάματα… με αγωνίες, όνειρα, με προσπάθειες να την αλλάξω. Ως φαίνεται όμως, ήταν γραφτό, αυτή νά’ ναι η ζωή μου. Λοιπόν αρχίζουμε… ΒΑΣΙΚΑ ΜΕ ΛΕΝ ΘΑΝΑΣΗ!

Με έντονο αυτοσαρκασμό, ο Θανάσης γράφει ένα έργο για τη ζωή του. Ρομαντικός και ιδεολόγος, πασχίζει να παραμείνει αυθεντικός σε έναν κόσμο χαώδη, όπου οι σχέσεις αλλοτριώνονται και οι αξίες δίνουν τη θέση τους στο συμφέρον και την οικονομική συναλλαγή. Σε αυτόν τον σκληρό κόσμο ο Θανάσης χτίζει, γκρεμίζει και ξαναχτίζει… οικογένεια, φιλίες κι έρωτες.

Μια γλυκόπικρη κωμωδία, που σκιαγραφεί όλες τις πτυχές της νεοελληνικής κοινωνικής πραγματικότητας και αντιμετωπίζει με χιούμορ ό,τι μας πληγώνει…

Στο ρόλο του Θανάση, του Έλληνα μεσοαστού που δεν σταματά να ονειρεύεται, ο εξαιρετικός Μάριος Φιρφιλιώνης.

Με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα των: Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σχολής Καλών Τεχνών, ΣΑΕΚ Ναυπλίου, Ιδρύματος «Το σπίτι του ηθοποιού», Συλλόγου Απανταχού Ναυπλιέων «Ο Ναύπλιος».

«Η Μηλιά», το αριστούργημα του Εμμανουήλ Ροϊδη σε θεατρική παράσταση με δραματοποιημένη αφήγηση, χρήση κούκλας, ρυθμών, ήχων και με τη συμμετοχή των παιδιών!

Ένα ζευγάρι χωρικών βρίσκει ένα μωρό κάτω από μια μηλιά και του δίνουν αυτό το όνομα. Το κορίτσι μεγαλώνει και γίνεται ένα καλόκαρδο πλάσμα, που όχι μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα και τα πουλιά του δάσους αγαπούν. Όταν η Μηλιά αναγκάζεται να αναζητήσει την τύχη της στην πόλη, αντιμετωπίζει μια σειρά προκλήσεις και περιπέτειες.

Πρόκειται για ένα διαχρονικό παραμύθι, που μιλά με τρυφερό τρόπο για την αξία της επαφής με τη φύση και τα ζώα, τη γενναιοδωρία και την αλληλεγγύη, ενώ μας θυμίζει πως όταν προσφέρει ο άνθρωπος γίνεται πιο πλούσιος και η φύση πάντα ανταποδίδει. Μετά την παράσταση ακολουθούν μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Αντί εισιτηρίου, ο Δήμος Γλυφάδας συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του. Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα του Α΄μέρους του Φεστιβάλ (το οποίο διαρκεί έως τις αρχές Αυγούστου) εδώ: www.glyfada.gr/festival

Στην 3η Μαρίνα, μετά το τέλος των θεατρικών παραστάσεων ενηλίκων και των συναυλιών (όχι στα σινεμά) είναι σταθμευμένα δύο λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας, τα οποία μεταφέρουν δωρεάν τον κόσμο στις γειτονιές της Γλυφάδας, ακολουθώντας τα εξής δρομολόγια:

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 1 : 3η Μαρίνα, Ελευθερίου Βενιζέλου, Βουλιαγμένης, Ιασωνίδου, Κων. Αθανάτου/Άγιος Τρύφωνας, Ελευθέρου Ανθρώπου, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Γεννηματά, Μυστρά.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 2 : 3η Μαρίνα, Ζέρβα, Πλατεία Κατράκη, Αγίου Νικολάου, Ρήγα Φεραίου, Γούναρη, Εφορία, Αγία Τριάδα, Νάξου, Όλγας, Παπανδρέου/ΔΕΗ, Δελφών, Ιθάκης, Μυστρά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.