Βούλα: Τελετή αποκαλυπτηρίων προτομών των αείμνηστων Πυροσβεστών Σκούρτη Παύλου και Μπόσινα Ανδρέα




Παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγου Κωνσταντίνου Θεοφιλόπουλου ως εκπροσώπου του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκαλυπτηρίων των προτομών των αείμνηστων Πυροσβεστών Σκούρτη Παύλου και Μπόσινα Ανδρέα, στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στη θέση Κρεμασμένος Λαγός της Βούλας, στις 15 Ιουλίου 1999. Οι δύο πυροσβέστες υπηρετούσαν στον 8ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

Μαζί με την τελετή αποκαλυπτηρίων τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων συναδέλφων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιο, στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στη θέση «Κρεμαστός Λαγός», στο Πανόραμα Βούλας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο  Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των πεσόντων Πυροσβεστών.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης,  ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε η φιλοτέχνηση και τοποθέτηση των προτομών και η Αντιπύραρχος Κυριακή Μπόσινα, αδελφή του ενός εκ των δύο τιμώμενων πεσόντων, ενώ πραγματοποίησαν και κατάθεση στεφάνων.  Εκ μέρους της οικογένειας του αδικοχαμένου Πυροσβέστη Παύλου Σκούρτη στεφάνι κατέθεσε ο Διοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Αντιπύραρχος Σωτήριος Κακλέας.



Γρηγόρης Κωνσταντέλλος:

«Στεκόμαστε εδώ με βαριά καρδιά και βαθιά συγκίνηση για να αποδώσουμε τιμή στους ηρωικούς πυροσβέστες Παύλο Σκούρτη και Ανδρέα Μπόσινα. Σήμερα αποδίδουμε τιμή σε αυτούς, αλλά στο πρόσωπό τους τιμούνται όλοι οι πυροσβέστες και τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας που με αυταπάρνηση έχουν θυσιαστεί εν ώρα υπηρεσίας. Η γενναιότητά τους και η αυτοθυσία τους αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Είναι οι αξίες και τα ιδανικά που ενσάρκωσαν με τις πράξη τους. Στον αξιακό τους κώδικα, τοποθέτησαν ψηλότερα από το δικό τους συμφέρον, την ασφάλεια και την ευημερία των συνανθρώπων τους. Άνθρωποι της καθημερινότητας, σαν όλους εμάς, που όμως την κρίσιμη στιγμή υπερέβηκαν τα καθημερινά μέτρα.

Που δεν παρέμειναν απαθείς και πετυχαίνοντας με τις πράξεις τους, να δώσουν νέο περιεχόμενο στις έννοιες του αλτρουϊσμού και της αγάπης για την πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο… Η θυσία τους δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Σήμερα, τους τιμούμε και τους θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό.

Οι οικογένειές τους μπορούν να είναι μόνο υπερήφανες για τους αγαπημένους τους, καθώς οι Παύλος και Ανδρέας έδωσαν τη ζωή τους υπηρετώντας την κοινότητά μας και το κοινό καλό. Ως Δήμαρχος της Βάρης, Βούλας, και Βουλιαγμένης, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και διαβεβαιώνω ότι η πόλη μας θα συνεχίσει να τιμά τη μνήμη τους.

Αιωνία τους η μνήμη.»

Στην τελετή εκτός από τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των αείμνηστων συναδέλφων, παρέστησαν ο Βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής της Ελληνικής Λύσης Στυλιανός Φωτόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βασιλική Καβαλλάρη ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Λεωνίδας Μανωλάκος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης, ο Δήμαρχος Παιανίας και Πρόεδρος ΣΠΑΥ Ισίδωρος Μάδης, οι Αντιδήμαρχοι Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Νίκος Βάσης, Δημήτριος Γεωργιάκος, Νανά Καραγιάν, Βασίλειος Παπαμιχαήλ, Δήμητρα Σουτόγλου,  Βασιλική Σφήκα και Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Νίκος Ψαλλίδας, οι εντεταλμένοι Σύμβουλοι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Στέλιος Κλήμης, Νίκος Κρέζος, Βασίλης Λάναρης, και Αικατερίνη Σταμπέλου, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δαβάκης.

Επίσης παρέστησαν ο Ταξίαρχος Νικόλαος Βλαχογιάννης ως εκπρόσωπος του Διοικητή της Σχολής Ευελπίδων, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Αστυνόμος Β΄ Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, η Διοικήτρια Ασφαλείας του Τμήματος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Ευριδίκη Σουλιώτη και η Διοικήτρια του Λιμενικού Τμήματος Βουλιαγμένης Υποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος Σταματίου Μαρία.

Από πλευράς του Πυροσβεστικού Σώματος παρέστησαν ο Διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών Αντιπύραρχος Λεωνίδας Αντωνόπουλος και η Υποδιοικήτρια του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Αντιπύραρχος Μαρία Βινατσέλα, εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας και πυρόσβεσης του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και μεγάλος αριθμός πυροσβεστών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.