Ψήφισμα του Δ.Σ. για τη λειτουργία των σταθμών του ΜΕΤΡΟ




 

Το ΔΣ Ελληνικού – Αργυρούπολης , ενημερώθηκε από το δήμαρχο για την εξέλιξη των αιτημάτων του δήμου σχετικά με την επικείμενη λειτουργία των σταθμών του μετρό.

1. Για την συνάντηση με τον ΓΓ Μεταφορών του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κατά την οποία δέχθηκε το δίκαιο των αιτημάτων του δήμου, αλλά δήλωσε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του να δώσει λύσεις.

2. Για την συνάντηση με τον ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών κατά την οποία επίσης δέχθηκε το δίκαιο των αιτημάτων μας αλλά εξέφρασε τη δυσκολία ικανοποίησης τους λόγω του ότι όλη η έκταση του πρώην αεροδρομίου είναι σε μια διαδικασία παραχώρησης σε ιδιώτες επενδυτές. Αναγνωρίζοντας όμως τη σοβαρότητα του προβλήματος όρισε νέα συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ΤΑΙΠΕΔ, Ελληνικό ΑΕ, ΟΑΣΑ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας, ΓΓ Μεταφορών και δήμου για να συζητηθεί η εξεύρεση λύσης.

Μετά από διαλογική συζήτηση το ΔΣ κατέληξε στα εξής:

1. Επιμένει στην ικανοποίηση των αιτημάτων που έχει συζητήσει σε προηγούμενες συνεδριάσεις του και τα οποία είναι:

-Δημιουργία επαρκών τροφοδοτικών γραμμών από τον ΟΑΣΑ για την εξυπηρέτηση των νέων σταθμών του μετρό.
-Παραχώρηση χώρου μέσα στο πρώην αεροδρόμιο για τη λειτουργία σταθμού μετεπιβίβασης των λεωφορείων των τροφοδοτικών γραμμών του ΟΑΣΑ.
-Παραχώρηση χώρων μέσα στο πρώην αεροδρόμιο για τη λειτουργία πάρκιγκ ΙΧ αυτοκινήτων κοντά στους σταθμούς «Ελληνικό» και «Αργυρούπολη».
-Διάνοιξη διόδου – πεζόδρομου μέσα από την Ελληνική Αεροπορική Βάση για την πρόσβαση των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής στην έξοδο του σταθμού «Αργυρούπολη» κάτω από τη Λ. Βουλιαγμένης.

2. Μετά τη συνάντηση που έχει οριστεί την επόμενη εβδομάδα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα συνεδριάσει ξανά άμεσα για να εξετάσει τις ενέργειές του εάν εν τω μεταξύ δεν έχει δοθεί λύση στα παραπάνω αιτήματα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.