Γραφείο Εθελοντισμού από το δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης




Ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού, δημιουργία μητρώου Εθελοντών και σύσταση Σώματος Εθελοντών Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης (ΣΕΔΕ-Α)
Αγαπητές/οί Συμπολίτες

Ο Δήμος μας ανοίγει οργανωμένα το μεγάλο κεφάλαιο του Εθελοντισμού.

Ο Εθελοντισμός συνενώνει με δεσμούς την κοινωνία και αποτελεί πράξη προσφοράς από την οποία ωφελούνται όλοι. Για τους εθελοντές είναι ένας τρόπος να προσφέρουν στην κοινωνία και να αποκτήσουν ως ανταπόδοση νέες δεξιότητες.

Ο εθελοντισμός μπορεί να λάβει πάμπολλες μορφές και να παρέμβει καθημερινά και δυναμικά για την βοήθεια και την παροχή υπηρεσιών στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, στα σχολεία, σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα ή ομάδες, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, στον αθλητιμό, στον πολιτισμό, στην άμεση δημοκρατία κ.α. Σήμερα περίπου το 20% των Ευρωπαίων αφιερώνει μέρος του χρόνου του στον εθελοντισμό.

Ο Εθελοντισμός είναι η οργανωμένη προσφορά υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο χωρίς την απαίτηση ανταλλάγματος, δεν σχετίζεται με κέρδος, αμοιβή ή καριέρα, αλλά στοχεύει στην ευημερία των συνανθρώπων ή του συνόλου της κοινωνίας. Είναι ένα πολύμορφο και δυναμικό σύστημα όπου η ατομική ολοκλήρωση συναντιέται με την συλλογική ευημερία. Οι μορφές που παίρνει η εθελοντική προσφορά σήμερα, διευρύνονται διαρκώς και εκτείνονται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής.

Ο Εθελοντισμός συνδυάζει «τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου».

Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου ιδρύεται ως Δομή Στήριξης και κόμβος συνεργασίας, συντονισμού, συνεννόησης, σχεδιασμού και δράσης με όλους τους εθελοντές και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που επιθυμούν να συνεργαστούν με το Δήμο, προς όφελος των κατοίκων του Δήμου.

Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε, άσχετα από ηλικία, οικονομική κατάσταση ή μορφωτικό επίπεδο. Για αυτό σας περιμένουμε να συμπορευτούμε στο δρόμο του εθελοντισμού, που μας επιφυλάσσει χαρές και συγκινήσεις. Οι ιδέες σας, η συμπαράσταση και όποιο κομμάτι των δυνάμεων και του ελεύθερου χρόνου σας θέλετε να συνεισφέρετε, είναι αναγκαίες.

Πληροφορίες στο γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στον 1ο όροφο του Δημαρχείου, κύπρου 68, 164 52  Αργυρούπολη, τηλέφωνο:15415  Γραμμή εξυπηρέτησης του Δημότη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ,ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  ΚΑΙ  ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.