H δράση των πυρπολητών της επανάστασης του 1821




Ομιλία με θέμα: «Το πυρπολικό, το μπουρλότο της επανάστασης του 1821» διοργανώνει ο Δήμος την Παρασκευή, 25 Μαρτίου στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου, με ομιλητή τον Καθηγητή Αντώνη Σορώτο, Δόκτωρα Διεθνούς Ναυτιλίας και Διοίκησης.

Ο κ. Σορώτος κατά την πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη του, θα παρουσιάσει την πραγματική εικόνα του πυρπολικού ως επιθετικό όπλο, την ιστορική του διαδρομή, την κατασκευή του, τη δράση των πυρπολητών και για τις επιτυχημένες και αποτυχημένες πυρπολήσεις.

Σύντομο βιογραφικό του κ. Αντώνη Σορώτου:

Γεννήθηκε στον Άγιο Νείλο – Χατζηκυριάκειο του Πειραιά όπου και μαθήτευσε στο εκεί δημόσιο 23ο δημοτικό σχολείο και εν συνεχεία στο 1ο Νυκτερινό Γυμνάσιο -Λύκειο του Πειραιά. Άρχισε να εργάζεται σε ναυτιλιακό γραφείο από τα 12 χρόνια του.

Καθηγητής από το 1995

1. Στο Πειραϊκό Ναυτ. Ινστιτούτο από το 1995-1998 (το ινστιτούτο συνεργαζόταν με το Πανεπιστήμιο (ΤΖΩΝ ΜΟΥΡ ) Του ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

2. Στο ΤΕΙ Πειραιά από 1999-2007

3. Εισηγητής σε διαλέξεις στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΒΑ, συνεργασίας του πανεπιστημίου του Kentucky – με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιώς Τεχνολογικού τομέα στο γνωστικό αντικείμενο (International Maritime Transports)

4. Έχει διδάξει στο Τμήμα Πληροφορικής και στο Επαγγελματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακού Επιπέδου CSAP (CERTIFIED SYSTEMIC ANALYST PROFESSIONAL) του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

5. Από τo2009 μέχρι και σήμερα διδάσκει ως Επισκέπτης, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά, τμήματα της ναυτιλίας.

Είναι μέλοςτης Ελληνικής Ακαδημίας Διοίκησης Επιχειρήσεων, μέλος του Ινστιτούτου για την Ναυτική Παράδοση και μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Πειραιώς.

 Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.