Υπόθεση “Αθηνά”: Στα μαχαίρια διοίκηση και αντιπολίτευση




(Δελτίο τύπου της παράταξης “Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης”)

Στο δημοτικό συμβούλιο της 24ης Φεβρουαρίου η διοίκηση Κωνσταντάτου εισηγήθηκε τη λήψη απόφασης για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς με το σκεπτικό ότι ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης κατά τη διάρκεια της θητείας του Χρήστου Κορτζίδη δήθεν υπέστη οικονομική ζημία από τη συνεργασία του με την εταιρεία ΑΘΗΝΑ, με σκοπό την περισυλλογή των μπαζών και διάθεσή τους στους ειδικούς χώρους.

Όλο το «κατηγορητήριο» της διοίκησης βασίστηκε σε ένα στοιχείο. Την σιωπηρή παράταση της αρχικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ δήμου και εταιρείας.

Η διοίκηση Κωνσταντάτου δόμησε μια αυθαίρετη συλλογιστική ότι η εταιρεία εκμεταλλεύονταν τη συνεργασία της με το δήμο μεταφέροντας σε αυτόν απορρίμματά της, τα οποία στη συνέχεια ο δήμος πλήρωνε ως δικά του μεταφέροντάς τα στην χωματερή. Ο Γιάννης Κωνσταντάτος ισχυρίστηκε μάλιστα πως κάποιοι αιρετοί και εργαζόμενοι «ίσως να έβαζαν το δάχτυλο στο μέλι»!

Για να στηρίξει το «κατηγορητήριό» της η διοίκηση Κωνσταντάτου διέπραξε πολλές παραχαράξεις της αλήθειας με κορυφαία το θάψιμο στην κυριολεξία μέσα στα μπάζα της «αντικειμενικής» της έρευνας των μόνων αξιόπιστων στοιχείων, αυτών του ΕΔΣΝΑ (βλ. το κείμενο της αποχώρησής μας από το δημοτικό συμβούλιο της 24ης Φεβρουαρίου) γιατί απλούστατα δεν την συνέφεραν αφού αποδομούν πλήρως το σκεπτικό της, ότι ο δήμος επιβαρύνθηκε με περισσότερα σκουπίδια και πλήρωνε παραπάνω τονάζ στον ΕΔΣΝΑ για λογαριασμό του ιδιώτη.

Η υπόθεση έχει πάρει πλέον το δρόμο της, με την «ομόφωνη» απόφαση των δημοτικών συμβούλων της Ενωμένης Πόλης, συν (δυστυχώς) του κ. Παπαγεωργίου ο οποίος πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο μας βοηθάει να βγάλουμε από πάνω μας τις «σκιές»!.

Η παράταξή μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τις μηνύσεις της διοίκησης Κωνσταντάτου οι οποίες αισίως με αυτήν έφθασαν τις τρεις. Θυμίζουμε ότι με την πρώτη μήνυση ο Γιάννης Κωνσταντάτος μας κατηγορεί ότι φταίμε εμείς που το βουνό κάηκε επί θητείας του και με τη δεύτερη ότι «παραβιάσαμε» το Μαρίνειο για να τραβήξουμε φωτογραφίες που δείχνουν το χάλι στο οποίο οδηγήθηκε από την πολιτική του. Όταν ο Γιάννης Κωνσταντάτος αισθάνεται «στριμωγμένος» απαντά με μηνύσεις.

Η διοίκηση Κωνσταντάτου επικαλείται τη νομιμότητα μόνο όταν τη συμφέρει. Στήνει «κατηγορητήρια» σε βάρος της παράταξής μας γιατί δεν ανανεώθηκε η σύμβαση με την εταιρεία ΑΘΗΝΑ αλλά η ίδια τι κάνει σε ότι αφορά τη συνεργασία της με εταιρεία χωματουργικών εργασιών;

Θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Δεν θα της το επιτρέψουμε όχι γιατί θέλουμε με αυτό τον τρόπο να κάνουμε αντιπολίτευση αλλά γιατί έχουμε απέναντί μας μια διοίκηση χωρίς κανένα ηθικό φραγμό.
Ας απαντήσει λοιπόν στο έγγραφο που καταθέσαμε στις 4 Μαρτίου ο Γιάννης Κωνσταντάτος:

«Η διοίκησή σας επιτρέπει σε εταιρεία με αντικείμενο χωματουργικές εργασίες να χρησιμοποιεί το σταθμό μεταφόρτωσης του δήμου (στάθμευση των οχημάτων της, λάκκος μεταφόρτωσης κλπ).

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως:
1. Υπάρχουν σχετική απόφαση ή σύμβαση και εάν ναι να μας χορηγήσετε αντίγραφό τους.
2. Θεωρείτε την ανωτέρω συνεργασία επωφελή για το δήμο ή όχι και με βάση ποια στοιχεία το εκτιμάτε;»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στη δικαιοσύνη o φάκελος με την υπόθεση “Αθηνά”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.