“Δεν λένε κουβέντα για τις άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της επένδυσης” (VIDEO)




(Ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, για τις θέσεις του δήμου, για την επένδυση στο Ελληνικό)

Το κείμενο των υποτιθέμενων διεκδικήσεων (δείτε εδώ) που κατέθεσε η διοίκηση Γιάννη Κωνσταντάτου δεν έχει καμία αξιοπιστία.
Ο ίδιος και η διοίκησή του εδώ και πολύ καιρό υποστηρίζουν ως απόλυτα θετική τη συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ – Lamda Development για το ξεπούλημα του Ελληνικού που κυρώθηκε και με νόμο από τη βουλή.
Σήμερα ζητούν δήθεν να «ξεκαθαρίσει» η κυβέρνηση τι θα γίνει με την είσπραξη των ανταποδοτικών τελών, ζητούν να έχει ο δήμος την κυριότητα των κοινόχρηστων χώρων, της επένδυσης, του πάρκου, της παραλίας και της 129 ΠΥ.

Ζητούν να μην γίνει καζίνο (αλλά αν «εντέλει» γίνει) να εισπράττουμε τα τέλη, να δεσμεύσει η κυβέρνηση τον Λάτση να αγοράζει χρώματα και υλικά οικοδομών από την τοπική αγορά!
Πέρυσι τέτοιο καιρό που η βουλή κύρωνε τη σύμβαση παραχώρησης του 100% των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ στον Λάτση και με ειδική νομοθετική ρύθμιση δίνονταν η άδεια στον επενδυτή να να λειτουργήσει ΚΑΖΙΝΟ στο χώρο του Ελληνικού δεν έβγαλαν «κιχ».

Κατακεραύνωναν και ειρωνεύονταν οποιοδήποτε μιλούσε για την ανάγκη προστασίας των αρχαιοτήτων ή της υφιστάμενης υψηλής βλάστησης στην περιοχή της επένδυσης και ζητούσαν άρον – άρον την έναρξη της επένδυσης.
Δεν λένε κουβέντα για τις άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της επένδυσης. Για την τερατώδη δόμηση, τη νέα πόλη που θα δημιουργηθεί στα νοτιοανατολικά προάστια για τα τσιμεντένια τείχη που θα αναγερθούν περιμετρικά του αεροδρομίου, για τα MALL που θα πνίξουν την τοπική αγορά, για την τσιμεντοποίηση της παραλίας.

https://www.youtube.com/watch?v=Hlcy-cOCdSs

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.