Η Εστία Νέας Σμύρνης τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και συγκίνηση, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, με αφορμή την συμπλήρωση 95 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης τίμησε τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Η  συναυλία διοργανώθηκε επί τη ευκαιρία του εορτασμού των 92ων γενεθλίων του μεγάλου συνθέτη. O προαύλιος χώρος του Μεγάρου της ΕΣΤΙΑΣ, η πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης γέμισε από τις χιλιάδες του κόσμου που προσέρχονταν από νωρίς για να παρακολουθήσουν την συναυλία της “Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης” με ερμηνευτές τους αξιόλογους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Σοφία Παπάζογλου.

Ο Μικρασιατικής καταγωγής συνθέτης, παρέστη στην εκδήλωση, κατά την οποία ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης.

Από δεξιά: O Χρυσός Χορηγός της εκδήλωσης Ιωάννης Καλογρίτσας, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης Ιωάννης Παπαδάτος με την σύζυγό του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Νικόλαος Ξυδάκης

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης
Ιωάννης Παπαδάτος
ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Απόψε είναι, αν μου επιτρέπετε τον όρο, μια «ειδική» βραδιά! Μια βραδιά σταθμός για εμάς, καθώς έχουμε την τιμή να υποδεχόμαστε στην ΕΣΤΙΑ μια από τις σημαντικότερες και πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες της νεότερης Ελλάδας, έναν σπουδαίο Έλληνα συνθέτη πολιτικό και συγγραφέα. Τον αγαπημένο μας Μίκη Θεοδωράκη!

Σήμερα με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης «Μικρασία Χαίρε» θέλουμε να τιμήσουμε έναν από τους σπουδαιότερους εν ζωή πνευματικούς ανθρώπους της χώρας μας. Γι’ αυτήν του την μεγαλειώδη προσφορά στο πνεύμα, γι’ αυτήν την υπέρτατη προσφορά του στην πατρίδα μας, αλλά και στην παγκόσμια πνευματική κοινότητα, το Σωματείο μας τον ανακηρύσσει σήμερα επίτιμο Πρόεδρο της Εστίας Ν. Σμύρνης  και του απονέμει τιμής ένεκεν Έπαινο και το Χρυσό Μετάλλιο της Εστίας.»

Ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης Ιωάννης Παπαδάτος απονέμει τιμής ένεκεν Έπαινο και το Χρυσό Μετάλλιο της Εστίας στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Από την πλευρά του, ο Μίκης Θεοδωράκης εμφανώς συγκινημένος, παρέλαβε το βραβείο και το χρυσό μετάλλιο της ΕΣΤΙΑΣ Ν. Σμύρνης  από τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Παπαδάτο και αφού ευχαρίστησε είπε: «Εδώ μεγάλωσα, εδώ ήταν τα στέκια μου, η γειτονιά μου, ο τόπος μου! Την συναυλία αυτή θα ήθελα να αφιερώσω στην μητέρα μου Ασπασία Πουλάκη από τον Τσεσμέ της Μικράς Ασίας.  Νοιώθω περήφανος για την μικρασιατική μου ρίζα.»

Ο κατάμεστος προαύλιος χώρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης

Την εκδήλωση προλόγισε ο γνωστός ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου ο οποίος φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στην Μικρασιατική του καταγωγή.

Από αριστερά: O Χρυσός Χορηγός της εκδήλωσης Ιωάννης Καλογρίτσας, ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης Ιωάννης Παπαδάτος & ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Νικόλαος Ξυδάκης

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Xρυσός Xορηγός της εκδήλωσης Ιωάννης Καλογρίτσας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης  Νικόλαος Ξυδάκης, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μπαλάφας, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) Λουκάς Χριστοδούλου και πλήθος εκπροσώπων Μικρασιατικών Σωματείων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.