Ζωοφιλική εκπαίδευση στον 4ο Παιδικό Σταθμό Αγίου Δημητρίου




 

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, σε συνεργασία με την εθελοντική Οργάνωση Ζω.ΕΣ (Ζωοφιλικές Εκπαιδεύσεις Σχολείων), πραγματοποίησε την πρώτη ζωοφιλική εκπαίδευση για το εκπαιδευτικό έτος 2017-18.
Η ενημέρωση έγινε στον 4ο Παιδικό Σταθμό με ακροατήριο τα προνήπια, συνεχίζοντας με συνέπεια το ζωοφιλικό έργο που έχει ξεκινήσει ο Δήμος από πέρυσι, πραγματοποιώντας ζωοφιλικές εκπαιδεύσεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων.

Στόχος είναι για φέτος να καλυφθούν και όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί, αφού η ζωοφιλική κουλτούρα και ευαισθητοποίηση πρέπει να ξεκινά και να καλλιεργείται από την προσχολική ηλικία.
Ταυτόχρονα, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου υλοποιεί πλήρες πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, όχι μόνο με βάση τα όσα ορίζει ο Νόμος, αλλά προσπαθώντας καθημερινά με όλες του τις δυνάμεις για την ευζωία των ζώων που βρίσκονται στα όριά του.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιούνται εκτεταμένες στειρώσεις αδέσποτων γατών και σκύλων, συστηματική περίθαλψη άρρωστων και τραυματισμένων ζώων, καθημερινή σίτιση σε πολλά σημεία της πόλης, όπου έχουν τοποθετηθεί ταΐστρες, συστάσεις σε περιπτώσεις παθητικής ή ενεργητικής κακοποίησης δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, κατασκευή και λειτουργία, μέχρι στιγμής, 3 πάρκων για δεσποζόμενους σκύλους, αλλά και ανάπτυξη εθελοντικού δικτύου υιοθεσιών και φιλοξενιών.

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, χάρη στην ανεκτίμητη βοήθεια και υποστήριξη των ζωόφιλων εθελοντών του Δήμου, υλοποιείται ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται ως πρότυπο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.