Νέα Σμύρνη – ξηλώνουν το”πουλόβερ” του δήμου…




Γράφει ο Γιώργος Νικάκης –
Εκδότης “τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ”

Το απόστημα της μακρόχρονης άσκησης εξουσίας από το σημερινό δημοτικό κατεστημένο έσπασε και οι ρωγμές στο σαθρό οικοδόμημα της δημοτικής πλειοψηφίας παίρνουν πια όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Μπάχαλο και κομφούζιο επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με τον πρόεδρό της να δηλώνει άσχετος (!), τους συμβούλους της συμπολίτευσης να διαπληκτίζονται σε έντονους τόνους, να υπερψηφίζεται τελικά η πρόταση του αντιπολιτευόμενου Π. Τσιάπη ενώ αργότερα ο δήμαρχος Στ. Τζουλάκης σε μια απόπειρα επίδειξης δύναμης να απειλεί την Κλαίρη Δεληγιάννη με διαγραφή και να κάνει αυστηρές συστάσεις στη Νόρα Γαλανοπούλου!
Τα σημάδια αλληλοσπαραγμού στους κόλπους της συμπολίτευσης κατάφερναν να τα ελέγχουν ως σήμερα με τη συνταγή της ισορροπίας «τρόμου». Όμως οι πρόσφατες αλλαγές στις θέσεις των αντιδημάρχων και στην ηγεσία των Νομικών Προσώπων του Δήμου άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και οι εξελίξεις αναμένονται απρόβλεπτες και ραγδαίες καθώς ο αγώνας για έλεγχο του Δήμου από τα δυο ενδοπαραταξιακά στρατόπεδα (του Στ. Τζουλάκη και του Γ. Κουτελάκη) παίρνει δραματικές διαστάσεις…

Ο «τύποις» πρόεδρος!
Χαρακτηριστικό είναι το εκρηκτικό κλίμα μέσα στο οποίο συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αν και η ημερήσια διάταξη ήταν καθόλα χαλαρή και αδιάφορη και τίποτα δεν προμήνυε τη θύελλα που θα ακολουθούσε και θα κατέληγε στις απειλές για διαγραφή Δεληγιάννη. Αρκούσε όμως και μόνο η δήλωση στην αρχή της συνεδρίασης του νέου προέδρου της επιτροπής Κ. Τσουράκη ότι ο ίδιος «απλώς θα προεδρεύσει» για να βάλει φωτιά στο φυτίλι! «Όλη τη δουλειά θα την κάνει ο πρώην πρόεδρος Διον. Κονιδάρης επειδή την ξέρει και εγώ θα είμαι τύποις πρόεδρος μέχρι να τη μάθω» τόνισε προκαλώντας το μειδίαμα σε συμβούλους της συμπολίτευσης και αφήνοντας άφωνους όλους τους συμμετέχοντες.

Οι φωνές Κονιδάρη
Όχι όμως και τον Διον. Κονιδάρη που προσπαθώντας προφανώς να δείξει ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» φώναζε και μιλούσε έντονα σε όποιον του αντιμιλούσε… Ακόμα και στον γραμματέα της συνεδρίασης Φώτη Αναγνωστόπουλο που όταν επιχείρησε να πει κάτι για να εκτονώσει τη φορτισμένη ατμόσφαιρα τον κατσάδιασε με φωνές: «Εσύ δεν θα μιλάς, είσαι ένας απλός υπάλληλος. Δεν έχεις το δικαίωμα»!
Ο Παν. Τσιάπης παρενέβη τότε προτρέποντάς τον να ηρεμήσει: «Άσε Διονύση τον πρόεδρο να προεδρεύσει. Μ΄αυτά που κάνεις τον υποβαθμίζεις.»
Κονιδάρης: «Μα δεν θέλω να τον υποβαθμίσω, θέλω να τον προστατεύσω»!
Τσιάπης: «Μα όταν ανέλαβες εσύ πριν 2 χρόνια πρόεδρος της επιτροπής δεν σε προστάτευσε κανείς…»
Στη συζήτηση παρενέβη και η Κλαίρη Δεληγιάννη που υπογράμμισε ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάνει ο Διον. Κονιδάρης προκαλώντας την έκρηξη του πρώην αντιδημάρχου με αποτέλεσμα οι φωνές τους να ακούγονται μέχρι έξω από την αίθουσα και να αναγκασθούν να κλείσουν την πόρτα επειδή ήταν μαζεμένος κόσμος! Μάλιστα κάποια στιγμή ο «τύποις πρόεδρος» Κ. Τσουράκης αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι φωνάζοντας οργισμένα: «Ως εδώ»!!!

Αλαλούμ με το ωράριο
Το αποκορύφωμα του συμπολιτευόμενου αλαλούμ σημειώθηκε όμως όταν ήρθε προς συζήτηση το θέμα: «Παράταση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος» (sic) ή για να μιλήσουμε σε απλά ελληνικά: παράταση της μουσικής στις καφετέριες ή τα μπαράκια. Χωρίς να φέρει κανένας συγκεκριμένη εισήγηση, ο Παν. Τσιάπης πρότεινε να παραταθεί το ωράριο για τη μουσική κατά μισή ώρα, πρόταση που αποδέχτηκαν και η Ν. Γαλανοπούλου, η Φ. Μουτοπούλου και η Κλ. Δεληγιάννη κι έτσι η πρόταση πέρασε με 4-3 ψήφους παρ΄ όλο που οι υπόλοιποι της πλειοψηφίας ήταν φανατικά υπέρ της άποψης να μη δοθεί παράταση!
Με άλλα λόγια η ηγεσία του Δήμου δεν ήθελε μεν να ανταποκριθεί στο αίτημα των ενδιαφερομένων καταστηματαρχών για παράταση λειτουργίας της μουσικής κατά 2 ώρες αλλά από την άλλη δεν έλεγε ανοιχτά και τη θέση της… Έτσι, η δυσφορία του δημάρχου όταν πληροφορήθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αλλά και το όλο εκρηκτικό κλίμα δεν μπορούσε να κρυφτεί.

Διαγραφές και συστάσεις…
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κάλεσε στο γραφείο του την Κλαίρη Δεληγιάννη και σε αυστηρό τόνο την προειδοποίησε ότι δεν ανεχτεί άλλες της διαφοροποιήσεις και την επόμενη φορά θα προχωρήσει σε διαγραφή της από την παράταξη. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για συνάντησή του με τη Νόρα Γαλανοπούλου την οποία απλώς επέπληξε για τη στάση της στη συνεδρίαση χωρίς να την απειλήσει με διαγραφή… Προς το παρόν… Αδιευκρίνιστο είναι αν προειδοποίησε και τη Φ. Μουτοπούλου. Είναι πάντως βέβαιο ότι οι σχέσεις Δεληγιάννη – Γαλανοπούλου με την ηγετική ομάδα βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί και όλα τα σενάρια είναι πια ανοιχτά…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.