Αρνίσια σουβλάκια στη σχάρα (συνταγή)




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«Απίθανος μεζές για κυριακάτικα βράδια στο κήπο ή την παραλία. Απαραίτητη προϋπόθεση μια καλή παρέα και βέβαια ένα καταπληκτικό κρασί»
Γρηγόρης Στεφανάκος, Σπάρτη Λακωνίας

ΥΛΙΚΑ
– 1 κιλό αρνίσιο κρέας σε κυβάκια (από ώμο ή  λαιμό)
– 2-3 ξερά κρεμμύδια (στα τέσσερα)
– 3-4 πολύχρωμες πιπεριές (χωρίς σπόρους, στα τέσσερα)
– 2 σκελ. λιωμένο σκόρδο
– Παρθένο ελαιόλαδο
– 2-3 λεμόνια (χυμός)
– 1 κουταλάκι ξερή ρίγανη (σε σκόνη)
– Κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομ.)
– Ξυλάκια για σουβλάκια
– Αλάτι, φρεσκοτριμ. μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πάρτε τεμαχισμένο το κρέας σε κυβάκια από την αγορά και ζητείστε να έχει και λίγο λίπος, που εκτός από τη γεύση διευκολύνει και στο ψήσιμο. Στο σπίτι, ετοιμάστε τη μαρινάδα, αναμειγνύοντας σε μεγάλη λεκάνη αρκετό ελαιόλαδο (για 1 κιλό εγώ βάζω λίγο περισσότερο από ½ φλιτζάνι τσαγιού), σκόρδο, μυρωδικά και χυμό λεμονιών και στη συνέχεια «χτυπήστε» καλά τη σάλτσα με πιρούνι, αλατοπιπερώνοντας. Όταν «δέσει» η μαρινάδα, προσθέστε τα κυβάκια κρέατος, πασπαλίστε τα καλά με τα υγρά και τα μυρωδικά, σκεπάστε τη λεκάνη και αφήστε την στο ψυγείο για έξι με οκτώ ώρες, ανακατεύοντας τα υλικά, δυο-τρεις φορές, ενδιάμεσα.

2. Περάστε τα μαριναρισμένα κυβάκια από τα καλαμάκια ένα-ένα, βάζοντας εναλλάξ ή με -τη συχνότητα που επιθυμείτε- κομμάτια πιπεριών και κρεμμυδιών. Έπειτα, ψήστε τα στην ήδη προθερμασμένη σχάρα, σε δυνατή προς μέτρια φωτιά, αλείφοντας τα με τη μαρινάδα, ενώ όταν τους γυρίσετε πλευρά αλείψτε πάλι με μαρινάδα ή και με ελαιόλαδο. Σερβίρετε τα σουβλάκια ζεστά, ενώ υπολογίστε ότι αν χρησιμοποιείτε κάρβουνα μπορεί να χρειαστεί να τα αφήσετε ακόμα περισσότερο.

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά (χωρίς την αναμονή της μαρινάδας)
Μερίδες: 8 άτομα

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.