21.000.000 ευρώ για το ρέμα Κόρμπι




Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, σε συνεδρίαση στις 5 Απριλίου, η ένταξη στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας, η κατασκευή του ρέματος του Κόρμπι, με προϋπολογισμό 21 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου που μετά από σειρά συναντήσεων με παράγοντες της Περιφέρειας, κατόρθωσε να τους πείσει, ότι το έργο αυτό , αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, με αποτέλεσμα να ενταχθεί στο πρόγραμμα και να προγραμματιστεί η δημοπράτηση του ,το προσεχές διάστημα.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ., το γεγονός ότι δεν είχε κατασκευαστεί το έργο, έθετε σε ομηρία μια ολόκληρη περιοχή επί 25 ολόκληρα χρόνια, αφού δεν επέτρεπε να εκτελεστεί η πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως, αλλά ούτε να πραγματοποιηθεί κανένα ουσιαστικό έργο υποδομής στην περιοχή.

Η κατασκευή του ρέματος θα ξεκινάει από τα όρια των Δήμων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με το Δήμο Κρωπίας και θα φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Το γεγονός ότι ο Δήμος έχει υποβάλει ώριμες μελέτες και ότι υπάρχουν έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης, επιτρέπει να γίνει μέσα σε λίγες εβδομάδες η δημοπράτηση.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μετέφερε τις ευχαριστίες του Δήμου αλλά και όλων των δημοτών που θα ωφεληθούν από το συγκεκριμένο έργο για την άμεση ανταπόκριση των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στην Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου.

Ενημέρωσε το σώμα για τη σημασία του έργου,το οποίο είπε χαρακτηριστικά ότι είναι το μεγαλύτερο τεχνικό έργο που έχει γίνει σε οποιονδήποτε από τους τρεις πρώην δήμους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αφού όπως ανέφερε, η περιοχή είχε υποστεί βιβλικές καταστροφές σε πλημμύρα το 1993 και εξέφρασε την ευχή του να προλάβει η κατασκευή κάποια νέα καταστροφή.

Τέλος, ενημέρωσε το σώμα για το γεγονός ότι πρόσφατα οι υπηρεσίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ακύρωσαν διαγωνισμό για μεγάλο τεχνικό έργο όταν διαπίστωσαν πως υπήρχε προσυνεννόηση μεταξύ των εργολάβων και ότι έχει αποσταλεί όλος ο φάκελος του διαγωνισμού στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Με τον τρόπο αυτό ήθελε να δείξει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης  θεωρεί πολύ σημαντικές τις εκπτώσεις που μπορεί να πάρει ο Δήμος μέσα από τη διαδικασία των διαγωνισμών, και τη διαφάνεια σε όλα τα έργα.Τέλος, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση ανάπλασης της Πλατείας 25ης Μαρτίου στη Δ.Ε. Βάρης, ύψους 2,5 εκ.ευρώ και η υλοποίηση της ανάπλασης της Πλατείας Ζησιμοπούλου στη Βάρκιζα, ύψους 600.000 ευρώ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.