Οι καταδύσεις επιστρέφουν στο δημοτικό κολυμβητήριο Γλυφάδας (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Νέο, ασφαλή και πιστοποιημένο, βατήρα καταδύσεων, απέκτησε μετά από αρκετά χρόνια , το δημοτικό κολυμβητήριο Γλυφάδας.

Πρόκειται για  σανίδα καταδύσεων, που πληροί τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA) και είναι εγκεκριμένη για χρήση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και εθνικά.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της περιόδου 2016 – 2017 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) «Ματθαίος Λιούγκας», για την πλήρη αναβάθμιση του κλειστού δημοτικού κολυμβητηρίου. «Το αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε για να έχουμε ένα κολυμβητήριο διεθνών προδιαγραφών μας δικαιώνει», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Φέτος, για πρώτη φορά, το δημοτικό μας κολυμβητήριο βρέθηκε μέσα στα τρία πρώτα στην Ελλάδα σε διαύγεια και καθαρότητα νερού. Συνεχίζουμε με το ίδιο πείσμα και μεράκι, ώστε να παρέχουμε στους δημότες Γλυφάδας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους τους τομείς». Ο τομεάρχης αθλητισμού του Δήμου, Περικλής Δορκοφίκης, τόνισε ότι καταβάλλεται καθημερινά μεγάλη προσπάθεια ώστε να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες στις καλύτερες δυνατές αθλητικές εγκαταστάσεις, τόσο στο ΔΑΚ όσο και στους υπόλοιπους χώρους άθλησης του Δήμου Γλυφάδας.

Αναλυτικά, στο κλειστό κολυμβητήριο έγιναν οι παρακάτω εργασίες:

• Προμήθεια ειδικού αναβατορίου για Α.με.Α. ή άτομα με κινητικά προβλήματα, αλλά και για άτομα τραυματισμούς η ηλικιωμένους ανθρώπους
• Προμήθεια πλήρης αυτόματης (ρομποτικής) σκούπας καθαρισμού των κολυμβητικών δεξαμενών για την πρόληψη από την ανάπτυξη αλγών κα βακτηρίων. Η δυνατή φίλτρανση και η συγκράτηση πολύ μικρών σωματιδίων, έχουν ως αποτέλεσμα πολύ καθαρό νερό, μειώνοντας τις αντίστροφες πλύσεις των φίλτρων περισσότερο από 30%, εξοικονομώντας σε νερό, ενέργεια και χημικά.
• Συνεργασία με ανεξάρτητη εταιρεία ανάλυσης ποιότητας νερού με ISO, όπου πραγματοποιεί εβδομαδιαίες αναλύσεις σε δείγματα νερού από τις κολυμβητικές δεξαμενές στα πλαίσια συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Στο πλαίσιο αυτό τα αποτελέσματα των αναλύσεων είναι σύμφωνα με προδιαγραφές και τα κριτήρια ποιότητας νερού κολυμβητικών δεξαμενών που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία.
• Κάλυμμα (ισοθερμικό) και για τις δύο κολυμβητικές δεξαμενές με αυτόματο μηχανισμό, για τους χειμερινούς μήνες εξοικονομώντας ενέργεια έως 40%
• Δημιουργία νέων αποδυτηρίων για μωρά (baby swimming)
• Ενίσχυση φωτισμού (LED) στον προθάλαμο του κολυμβητηρίου
• Πλήρης στεγανοποίηση οροφής κολυμβητηρίου
• Συνεχής αναβάθμιση μηχανοστασίου κολυμβητηρίου (αντικατάσταση εναλλακτών, επισκευή μοτέρ μικρής πισίνας, επισκευή μοτέρ της μεγάλης πισίνας) για τη διατήρηση του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών ως προς τη θερμοκρασία και την ποιότητα
• Επισκευή συστήματος εξαερισμού κολυμβητηρίου
• Αντικατάσταση των κατεστραμμένων αντικυματικών διαδρομών με καινούργιες εγκεκριμένων (FINA) προδιαγραφών και οι μοναδικές με αντικυματική πιστοποίηση
• Ευρωπαϊκά αντιολισθητικά δάπεδα σε καίρια σημεία περιμετρικά του κολυμβητηρίου
• Αναβάθμιση του ιατρείου με εξοπλισμό και υλικό (παρουσία νοσηλευτή όλες τις ώρες λειτουργίας, όπως και ναυαγοσώστη)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται επίσης:
• Ενεργειακή αναβάθμιση κολυμβητηρίου (αντλίες θερμότητας, παροχή φυσικού αερίου)
• Διαδικασίες για μόνωση και βάψιμο εκ νέου σε όλους τους χώρους

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.