Απ΄το Νιάρχος στη Βουλιαγμένη δυο πετάλια δρόμος (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Μπορεί να θέλουμε πολλά χρόνια ακόμη για να γίνουμε Άμστερνταμ (θεωρείται η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των ποδηλάτων), αλλά εδώ στα νότια το προσπαθούμε.

Ο δήμος Αλίμου εγκαινίασε το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στην παραλία (ένας σταθμός έξω από την παιδική χαρά και ένας απέναντι από το Nālu), με μια ποδηλατοβόλτα στους δρόμους του Κάτω Καλαμακίου, με μπροστάρη το δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη.

 

 

“Το επόμενο βήμα είναι να διασυνδέσουμε τα συστήματα αυτά με τα συστήματα κοινόχρηστων ποδηλάτων στο “Σταύρος Νιάρχος”, στο δήμο Γλυφάδας και στο δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης” είπε ο Ανδρέας Κονδύλης

“Να πάρω το ποδήλατο από τον Άλιμο και να πάω να το αφήσω στη Γλυφάδα. Να υπάρχει σε όλο το παραλιακό μέτωπο η δυνατότητα αυτή.

 

Θέλουμε να τονίσουμε την αναγκαιότητα και την αξία της χρήσης του ποδηλάτου για την κίνηση μέσα στην πόλη. Μα χωρίς ποδηλατόδρομους λένε κάποιοι; Tο ποδήλατο πηγαίνει παντού σε όλους τους δρόμους, αρκεί να προσέχουμε λίγο και να προσέχουν και οι οδηγοί των αυτοκινήτων.

Οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης μας μπορούν να κινούνται με τα κοινόχρηστα ποδήλατα.

Ο χρήστης περνάει την κάρτα του, πιστωτική ή χρεωστική και ξεκλειδώνει το ποδήλατο. Το κάναμε έτσι και όχι δωρεάν για να έχει μια υπευθυνότητα και εκείνος που χρησιμοποιεί το ποδήλατο. Δηλαδή να ξέρει ότι υπάρχει το όνομά του και ότι πρέπει να το προσέχει και να το επιστρέψει, χωρίς ζημιές.

 

 

 

Για όποιον δεν έχει πιστωτική κάρτα μπορεί να προμηθευτεί από το Δημαρχείο και από τα ΚΕΠ μια ειδική κάρτα που την αγοράζει με ένα μικρό αντίτιμο και όταν εξαντλήσει το χρόνο που έχει αγοράσει μπορεί να την επαναφορτίσει πάλι.

Ευχαριστώ την Εθνική Τράπεζα που είναι ο χορηγός μας και κάλυψε τη δαπάνη για την αγορά των ποδηλάτων. Την BRAINBOX, την εταιρία που υποστηρίζει τεχνικά όλο το πρότζεκτ τους συνεργάτες μου και ιδιαίτερα την τεχνική υπηρεσία του δήμου και την διευθύντρια, Σωτηρία Μασούρη”.

 

 

 

 

Η γιορτή συνεχίστηκε στην παραλία με ζωντανή μουσική.

 

 

Το σύστημα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να νοικιάσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης.

Μπορεί να εξυπηρετήσει μόνιμους χρήστες με ειδική ηλεκτρονική κάρτα για παραλαβή ποδηλάτου, αλλά και περιστασιακούς χρήστες, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου και πιστωτικής κάρτας.

Οι τακτικοί χρήστες μπορούν να εγγραφούν στο σύστημα και να παραλάβουν την ειδική ηλεκτρονική κάρτα στο Δημαρχείο που παρέχει άμεση πρόσβαση στα ποδήλατα.

Τακτικός χρήστης του συστήματος μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε, αρκεί να έχει συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας του και να είναι κάτοικος της ευρύτερης περιοχής. Κατά την εγγραφή, ο χρήστης θα πρέπει να προσκομίσει την ταυτότητα του. Στη συνέχεια συμπληρώνει τα στοιχεία του στην αίτηση εγγραφής και καταβάλει το ποσό για την ηλεκτρονική κάρτα του συστήματος.

Για την παραλαβή ενός ποδηλάτου δεν απαιτείται καμία άλλη ενέργεια, παρά η χρήση της ειδικής ηλεκτρονικής κάρτας που παραλαμβάνεται μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής.

Ετήσια συνδρομή 20 €
Χρήση την 1η μισή ώρα Δωρεάν
Χρήση τα επόμενα ημίωρα 0,30 € (1 λεπτό το λεπτό)
 Περιστασιακοί χρήστες:
Χρέωση απόκτησης κάρτας διάρκειας 24 ωρών1 €
Χρέωση απόκτησης κάρτας διάρκειας 3 ημερών2 €
Χρέωση απόκτησης κάρτας διάρκειας 7 ημερών3 €
Χρήση την 1η μισή ώρα Δωρεάν
Χρήση τα επόμενα ημίωρα 0,30 €
(1 λεπτό το λεπτό)
 Ξενοδοχειακές Εγκαταστάσεις ή Άλλα Καταστήματα της Πόλης:
Κόστος κτήσης κάρτας 0 €
Ετήσια συνδρομή 20 €
Χρέωση απόκτησης δικαιώματος χρήσης διάρκειας 24 ωρών από τους πελάτες1 €
Χρέωση απόκτησης δικαιώματος χρήσης διάρκειας  3 ημερών από τους πελάτες2 €
Χρέωση απόκτησης δικαιώματος χρήσης διάρκειας 7 ημερών από τους πελάτες3 €

Ειδικότερα, η παραλαβή ενός κοινόχρηστου ποδηλάτου του δήμου θα γίνεται με εύκολο και γρήγορο τρόπο, ακολουθώντας τα ακόλουθα 3 βήματα:

1)    Επιλέγεις το ποδήλατο που επιθυμείς και πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά που βρίσκεται το ποδήλατο. Με τη διαδικασία αυτή, ενεργοποιείται η ηλεκτρονική οθόνη που βρίσκεται πάνω στη βάση πρόσδεσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων.
2)    Εφόσον είσαι συνδρομητής – κάτοχος προσωπικής ηλεκτρονικής κάρτας, πλησιάζεις την προσωπική ηλεκτρονική κάρτα χρήσης στον αναγνώστη ακριβώς κάτω από την οθόνη.
3)    Μόλις αναγνωριστεί η κάρτα, η κλειδαριά ανοίγει και το κοινόχρηστο ποδήλατο μπορεί να παραληφθεί και να χρησιμοποιηθεί.

Η επιστροφή ενός κοινόχρηστου ποδηλάτου, γίνεται με ακόμη πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο:

1)    Επιλέγεις μια κενή θέση στις βάσεις πρόσδεσης.
2)    Πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά της θέσης πρόσδεσης που επέλεξες και τοποθετείς το ποδήλατο στην κλειδαριά. Η ταυτότητα του κοινόχρηστου ποδηλάτου αναγνωρίζεται αυτόματα και η κλειδαριά ασφαλίζει, εκπέμποντας χαρακτηριστικό ήχο.
3)    Επιλέγοντας το κατάλληλο πλήκτρο (YES/ΝΑΙ – NO/ΟΧΙ) δηλώνεις αν το κοινόχρηστο ποδήλατο που επέστρεψες είναι σε καλή κατάσταση.

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Απ΄το Νιάρχος στη Βουλιαγμένη δυο πετάλια δρόμος (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 23/07/2017 at 8:17 μμ
    Permalink

    ωραιο γκρουπακι!!! πως τους λενε, ειναι αλιμιωτες, που παιζουν;

    Απαντήστε
  • 23/07/2017 at 8:22 μμ
    Permalink

    xaxa, τρελλαινομαι με Διαμαντη free rider!!
    Γεια σου φιλε Στεφανε και σε ολα τα παιδια βεβαιως, παντα να εχετε δημιουργικη διαθεση!!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.