“Πόλεμος” για το Cine Άλιμος (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




 

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με τον δημοτικό κινηματογράφο Αλίμου, το στολίδι της πόλης, στον οποίο η Πολεοδομία θέλει να βάλει “τίτλους τέλους”, λόγω αυθαιρεσιών (!) σε ένα παραλιακό μέτωπο που εδώ και χρόνια βασιλεύει η παρανομία και όλες οι κυβερνήσεις κάνουν τα στραβά μάτια.

Ο δήμος έχει υποβάλλει ένσταση κατά της απόφασης της Πολεοδομίας ενώ ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης καλεί τον κόσμο να παρευρεθεί στο άνοιγμα του κινηματογράφου την 1η Ιουνίου, με τον “Καζαντζάκη” του Γιάννη Σμαραγδή και προσκεκλημένους τους συντελεστές της ταινίας.

“Αν νομίζουν οι κύριοι της αντιπολίτευσης ότι θα πετύχουν να κλείσουν τον δημοτικό μας κινηματογράφο ή να τον δυσφημίσουν, τους απαντάμε ότι χάνουν τον χρόνο τους αδίκως. Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα, είναι ότι τα βάζουν με χιλιάδες δημότες” λέει ο Ανδρέας Κονδύλης.

 

Δείτε πως παρουσίασε το θέμα ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαραντάκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR:

Δημοσιογράφος: Σε αυτόν τον χώρο λοιπόν στεγάζεται ο δημοτικός κινηματογράφος Αλίμου. Πέρυσι έκοψε 10.000 εισιτήρια. Το εισιτήριο κοστίζει 4 ευρώ ενώ υπάρχει και μειωμένη τιμή 3 ευρώ για παιδιά, φοιτητές, μαθητές και άτομα άνω των 65 ετών.

Κάτοικος Αλίμου: Το σινεμά είναι ένα έργο που έχει αναβαθμίσει την εικόνα της παραλίας μας,

Κάτοικος Αλίμου: Το καλοκαίρι κάνω βόλτα και βλέπω ταινία

Δημοσιογράφος:Τώρα δίνεται μάχη μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων για τον κινηματογράφο. Έχει αυθαίρετες κατασκευές υποστηρίζουν κάποιοι και προσφεύγουν στην Πολεοδομία Ελληνικού-Αργυρούπολης και στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου.

Ανδρέας Κονδύλης – Δήμαρχος Αλίμου:

“Ο κινηματογράφος είναι νόμιμος, είναι όμορφος, είναι καλαίσθητος, τον έχει αγκαλιάσει ο κόσμος, στολίζει την πόλη μας, ομορφαίνει τα βράδια μας τα καλοκαιρινά και θα παραμείνει ανοιχτός”.

Ελένη Μπελιά – επικεφαλής δημοτικής κίνησης “Άνω Κάτω στο Καλαμάκι”

“Κάποιες από τις κατασκευές που υπάρχουν μέσα στον χώρο έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετες από την Πολεοδομία, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχει βγει το πρωτόκολλο κατεδάφισης”

Δημοσιογράφος: Εσείς θέλετε να κλείσει ο κινηματογράφος;

Eλένη Μπελιά:“Όχι, εμείς δεν θέλουμε”

Κάτοικος Αλίμου: “Έρχομαι έχει πολύ ωραίες ταινίες, βλέπουμε ταινία με το φεγγάρι, κατεβαίνουμε παρέα, έχει πολλούς νέους, είναι πολύ όμορφο μέρος.

Δημοσιογράφος: Η Κτηματική Εταιρεία Πειραιά και Νήσων με έγγραφό της ζητά από τον δήμαρχο να απομακρύνει όλες τις αυθαίρετες κατασκευές μέσα σε 30 ημέρες. Ο δήμαρχος δηλώνει ότι όλα είναι νόμιμα και οι κάτοικοι ζητούν να μην κλείσει ο κινηματογράφος.

Κάτοικος Αλίμου: Είναι μια ευκαιρία για ανθρώπους να έρχονται να βλέπουν ταινίες έξω, είναι πάρα πολύ ωραία.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

(Τράτσα Μάχη/tovima.gr)

«Τίτλοι τέλους» στο Cine Αλιμος από την πολεοδομία
«Θα λειτουργήσουμε κανονικά», λέει ο δήμαρχος

Η οθόνη του σχεδόν «ακουμπά» τη θάλασσα. Και οι 400 θέσεις των θεατών «πατούν» το πράσινο ενός όμορφου πάρκου, δίπλα στη μαρίνα Αλίμου. Το “Cine Αλιμος”, από το 2016 οπότε άνοιξε,  καθιερώθηκε γρήγορα ως θερινή απόδραση για τους κατοίκους του Αλίμου και των γύρω περιοχών, και έγινε στέκι για νέους και οικονομικά αδύναμους, καθώς το εισιτήριο ήταν μόλις 4 ευρώ. Η πολεοδομία Ελληνικού – Αργυρούπολης και η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου όμως έκριναν ότι ο υπαίθριος κινηματογράφος παραβιάζει την πολεοδομική νομοθεσία, καθώς και διατάξεις περί αιγιαλού, παραλίας και προστασίας της δημόσιας περιουσίας και για αυτό επέβαλαν πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαίρετων κατασκευών, ύψους 73.000 ευρώ.

Μάλιστα, οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν την άμεση κατεδάφιση των υποδομών του θερινού σινεμά, γεγονός που προκαλεί εύλογες απορίες στους παροικούντες την… Αθηναϊκή Ριβιέρα η οποία «κρύβεται» πίσω από ένα πλήθος αυθαίρετων κατασκευών που καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να γκρεμίσει.
Αρκεί να θυμηθεί κανείς την κατεδάφιση του νυχτερινού κέντρου «Φαντασία», το 2010, παρουσία του τότε πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και της υπουργού Περιβάλλοντος κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη και τις υποσχέσεις που έμειναν στα λόγια για απελευθέρωση του παραλιακού μετώπου της Αθήνας και ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτό.
Ο …αστικός μύθος λέει ότι η ιστορία για το Cine Αλιμος ξεκίνησε από τις καταγγελίες ενός δημότη. Ο δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης πάντως, υποστηρίζει ότι πρόκειται για πόλεμο που ξεκίνησε η δημοτική παράταξη “Άνω – Κάτω Καλαμάκι”, η οποία έχει δημοσίως καταγγείλει τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου.
Σε κάθε περίπτωση, στην έκθεση αυτοψίας, οι υπάλληλοι της πολεοδομίας καταγράφουν σειρά αυθαιρεσιών σε κοινόχρηστους χώρους. Σε αντίστοιχη έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσία Πειραιά Νήσων και Δυτικής Αττικής διαπιστώνονται αυθαιρεσίες εντός της ζώνης αιγιαλού και της κοινόχρηστης παραλίας (μεταλλικές και ξύλινες κατασκευές, διαφημιστικές πινακίδες, περιφράξεις, δάπεδα από σκυρόδεμα κ.ά). Μάλιστα με έγγραφό της, στις 3 Μαρτίου η κτηματική υπηρεσία καλεί τον δήμο Αλίμου να γκρεμίσει τις μόνιμες κατασκευές και να απομακρύνει τις υπόλοιπες έως τις 3 Απριλίου. Διαφορετικά, την κατεδάφιση θα αναλάβει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, με εξαίρεση τις τουαλέτες του κινηματογράφου, οι οποίες όπως παραδέχεται υπερβαίνουν την προβλεπόμενη δόμηση _ αν και, όπως υποστηρίζει, έχουν υπαχθεί στον νόμο 4178/2013 για τη νομιμοποίησή τους _  οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις είναι νόμιμες. Ο κ. Κονδύλης επισημαίνει ότι υπάρχει πρακτικό έγκρισης διαμόρφωσης του χώρου από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της περιφερειακής ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών, για τον συγκεκριμένο χώρο. Τονίζει μάλιστα, ότι σε παλαιότερο έγγραφο της Πολεοδομίας (Οκτώβριος 2017) αναφέρεται ότι για κατασκευαστικά έργα διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων αρκεί η έγκριση Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής.
Υποστηρίζοντας τη νομιμότητα των εγκαταστάσεων ο δήμος έχει υποβάλλει ένσταση κατά της απόφασης της πολεοδομίας, ενώ παράλληλα ζητά αλλαγή χάραξης αιγιαλού και παραλίας, με δεδομένο ότι το παραλιακό μέτωπο της περιοχής έχει κατασκευαστεί με επιχωματώσεις.
Πρώτη προβολή με quest star τον δήμαρχο
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κονδύλης επιμένει ότι το Cine Άλιμος θα ξεκινήσει τις προβολές την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει. Η ταινία που θα …ανοίξει τη φετινή σεζόν θα είναι ο “Καζαντζάκης” του Γιάννη Σμαραγδή, στην οποία κάνει ένα …πέρασμα και ο δήμαρχος Αλίμου. Ήταν άλλωστε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, που του είχε προτείνει η περίφραξη του κινηματογράφου να είναι χαμηλή, ώστε οι θεατές να αγναντεύουν τη θάλασσα.

(Της Μαριάννας Τζάννε/newmoney.gr)

Ξέσπασε «πόλεμος» για το σινεμά της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Μαύρο στην φουσκωτή οθόνη του Cine Άλιμος που έχει γίνει σημείο αναφοράς για χιλιάδες Αθηναίους της Αθηναϊκής Ριβιέρας την τελευταία διετία, επιχειρούν να ρίξουν δύο αποφάσεις της πολεοδομίας Ελληνικού -Αργυρούπολης και της Κτηματικής Εταιρείας του δημοσίου. Για τον υπαίθριο, δημοτικό κινηματογράφο που αποτελεί πόλο ψυχαγωγίας και διασκέδασης τους καλοκαιρινούς μήνες και μία εναλλακτική πρόταση με ιδιαίτερα προσιτό κόστος (μόλις 4 ευρώ γενική είσοδος και 3 ευρώ για παιδιά και ηλικιωμένους), έχει επιβληθεί πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης αυθαίρετων κατασκευών, συνολικού ύψους 73.000 ευρώ.

Με βάση μάλιστα την πολεοδομική νομοθεσία συνιστάται η άμεση κατεδάφισή τους, όταν διαχρονικά, μεγαθήρια τσιμέντου μένουν στο απυρόβλητο του νόμου στην παραλία και παίζουν κρυφτό με τις πολεοδομικές αρχές! Αιτία είναι οι καταγγελίες δημότη και ο πόλεμος που επικαλείται ο δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης από τη δημοτική παράταξη «Άνω-Κάτω Καλαμάκι», η οποία όπως αναφέρει δεν στηρίζει τις πρωτοβουλίες του δήμου και τάσσεται ανοικτά κατά της λειτουργίας του CINE.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ίδια δημοτική παράταξη που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ έχει στραφεί και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού. Στην έκθεση αυτοψίας της πολεοδομίας που συντάχθηκε το Νοέμβριο του 2017, διαπιστώνεται σειρά αυθαιρεσιών στους κοινόχρηστους χώρους.

Στο θέμα επανήλθε στις αρχές Μαρτίου και η Κτηματική υπηρεσία Πειραιά Νήσων και Δυτικής Αττικής. Με έγγραφό της διαπιστώνει αυθαιρεσίες εντός της ζώνης αιγιαλού και της κοινόχρηστης παραλίας (μεταλλικές και ξύλινες κατασκευές, δάπεδα από σκυρόδεμα, περιφράξεις κ.α), και καλεί το δήμο να προχωρήσει εντός 30 ημερών στην απομάκρυνσή τους.

«Είναι ντροπή και κατάντια μιας ευτελούς αντιπολίτευσης να συκοφαντείται η δημοτική αρχή για αυθαιρεσίες 30ετών και να επιχειρούν να ακυρώσουν μια πρωτοβουλία που έχει αγκαλιάσει ο κόσμος σε ένα τόσο προβεβλημένο σημείο της πόλης μας» αναφέρει στο newmoney.gr, ο κ. Κονδύλης. Όπως σημειώνει, με εξαίρεση τις τουαλέτες του δημοτικού κινηματογράφου, που παρουσιάζουν παραπάνω δόμηση από την προβλεπόμενη αλλά έχουν υπαχθεί προς τακτοποίηση στο νόμο των αυθαιρέτων (4178/2013), για όλες τις άλλες περιπτώσεις υπάρχουν νόμιμες εγκαταστάσεις.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Αλίμου επικαλούνται το πρακτικό έγκρισης διαμόρφωσης του χώρου από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της περιφερειακής ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών, για το χώρο του cine από τον Μάιο του 2016. Επιπλέον έγγραφο της ίδιας της Πολεοδομίας από τον περσινό Οκτώβριο, που αναφέρει ότι για τη διαμόρφωση του εκθετήριου χώρου και την τοποθέτηση μεταφερόμενων ξύλινων οικίσκων στην παραλιακή ζώνη, δεν απαιτείται πολεοδομική άδεια αλλά ότι αρκεί η έγκριση Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής. Κατά της απόφασης της πολεοδομίας έχει υποβάλλει ένσταση ο δήμος Αλίμου, υποστηρίζοντας ότι οι εγκαταστάσεις (στέγαστρο, κινητή καμπίνα, περίφραξη, πέργκολα) είναι νόμιμες και εκκρεμεί η επίλυση γραφειοκρατικών εμποδίων. Για τις τουαλέτες που προϋπήρχαν, υπάρχουν παρεκκλίσεις αλλά όπως προαναφέρθηκε έχουν τακτοποιηθεί.

Σε ό,τι αφορά την παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας, η δημοτική αρχή αναφέρει ότι όλο το παραλιακό μέτωπο έχει κατασκευαστεί με επιχωματώσεις και πολλές από τις παρεμβάσεις και τις πεζοδρομήσεις είναι αυθαίρετες για αυτό και ζητά αλλαγή χάραξης αιγιαλού και επαναπροσδιορισμό της παραλίας.

«Όσο και αν προσπαθούν ο κινηματογράφος θα λειτουργήσει ξανά από 1 Ιουνίου και η πρώτη ταινία που θα προβληθεί είναι ο Καζαντζάκης του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή», αναφέρει ο δήμαρχος Αλίμου.

Όπως αποκαλύπτει, ο γνωστός σκηνοθέτης ήταν εκείνος που τον είχε συμβουλέψει δύο χρόνια πριν, να κατασκευαστεί χαμηλή περίφραξη στο χώρο ώστε οι θεατές να μπορούν να απολαμβάνουν το μοναδικό τοπίο της θάλασσας. Μαζί με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη που έκανε την περσινή πρεμιέρα του κινηματογράφου, είναι από εκείνους που παροτρύνουν το δήμο να ανοίξει το χώρο στον πολιτισμό και να φιλοξενήσει φεστιβάλ ταινιών από όλη την Ευρώπη.

Το CINE Άλιμος είναι ένας υπαίθριος κινηματογράφος 400 θέσεων σε απόσταση αναπνοής από την παραλία, ο οποίος λειτουργεί στην μαρίνα Αλίμου από τον Ιούλιο του 2016. Πριν μετατραπεί σε όαση ψυχαγωγίας και πολιτισμού, φιλοξενώντας προβολές του σύγχρονου αλλά και του παλιού κινηματογράφου καθώς και παιδικές ταινίες, υπήρξε λούνα παρκ χωρίς τις απαιτούμενες άδειες που μίσθωνε γνωστός επιχειρηματίας της παραλίας σε ιδιώτη. Η επίμαχη έκταση ανήκει στην ΕΤΑΔ αλλά έχει περιέλθει στο δήμο Αλίμου. Ο κινηματογράφος μαζί με όλα τα ακίνητα του δήμου έχουν περάσει σε μια Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία όπως σημειώνει η δημοτική αρχή, έχει αυξημένες λειτουργικές δαπάνες αλλά δεν παύει να είναι μια υγιής και κερδοφόρα επιχείρηση.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποθεώνει το Cine Alimos

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποθεώνει το Cine Alimos (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

O Σμαραγδής για το Cine Άλιμος: «Μες στη θάλασσα και τα αρώματα του δειλινού» (VIDEO&EΙΚΟΝΕΣ)

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.