Hλιούπολη: Εσπερινός και Ιερά Λιτάνευση στον Άγιο Κωνσταντίνο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




(Φωτορεπορτάζ | Βαγγέλης Καρπαθάκης/romfea.gr)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Κυριακή 20 Μαϊου 2018 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Αγίων στην Ηλιούπολη.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Αλέξιο Αμντάλλα και πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Θεωδόρητος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Ο Άγιος Κωνσταντίνος ήταν μία ξεχωριστή προσωπικότητα, υιός ηγεμόνα μεγάλου όπου μετά ανέλαβε την θέση του πατέρα του και μπόρεσε να κυριαρχήσει σε ολόκληρη την δυτική Ευρώπη”.

Σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος σημείωσε ότι: “Ο Άγιος Κωνσταντίνος μεγαλωμένος με Χριστιανικό ήθος από την μητέρα του Ελένη είχε αποφασίσει να χρησιμοποιήσει την Χριστιανική Θρησκεία στην Ανατολική και Δυτική Αυτοκρατορία. Έτσι το πρώτο που έκανε ήταν να χτίσει ένα Ιερό Ναό, τον Ναό των Αγίων Αποστόλων και να συγκεντρώσει σε αυτό τα Ιερά Λείψανα των Αγίων τα οποία υπήρχαν με σκοπό να δώσει σε αυτή τη νέα πόλη που πήρε το όνομα του Χριστιανική Αρχή”.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε: ”Ο Άγιος Κωνσταντίνος μετέφερε το κέντρο του κόσμου από την Δύση στην Ανατολή και είναι πλέον ο πατέρας της ρωμιοσύνης. Είναι αυτός που άνοιξε την πορεία για την Ορθοδοξία και το Βυζάντιο. Σήμερα μελετάμε την Ιστορία και την πνευματική του προσφορά, δικαίως βλέπουμε ότι η Ιστορία τον ονόμασε Μέγα και δικαίως η Εκκλησία μας τον ανακήρυξε Ισαπόστολο μαζί με την Τιμημένη του Μητέρα Ελένη”.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων στους δρόμους της Ηλιούπολης παρουσία παιδιών του κατηχητικού του Ιερού Ναού, μελών των Συλλόγων Κρητικών και Ηπειρωτών της περιοχής όπου βάσταξαν καθόλη την διάρκεια της Ιεράς Λιτανείας την Εικόνα των Αγίων.

Την Ιερά Εικόνα επίσης πλαισίωσε η Μπάντα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, ο Αντιδήμαρχος, Μέλη του τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων τελέστηκε δέηση και ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π.Αλέξιος Αμπτάλλα ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ναζιανζού για την Χοροστασία του στον Εσπερινό της Εορτής των Αγίων, καθώς και τα μέλη των Συλλόγων που πλαισίωσαν την Ιερά Εικόνα, ιδιαιτέρως ευχαρίστησε όλους εκείνους που πρόσφεραν στο να πραγματοποιηθεί η πανήγυρη του Ιερού Ναού, τους Επιτρόπους, τις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου , τους Ιεροψάλτες αλλά και όλους όσου εθελοντικά προσφέρθηκαν να συνδράμουν στη φετινή πανήγυρη.

Ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος και στη συνέχεια στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου προσφέρθηκε κέρασμα .

Τέλος να αναφερθεί ότι ανήμερα της Εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Ιερό Ναό θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα της ίδιας ημέρας Ιερά Παράκληση στους Αγίους Κωνσταντίνου και Ελένης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.